RWDM Brussels gaat in vereffening

di 24/06/2014 - 15:30 Derdeklasser RWDM Brussels heeft de ontbinding van de club aangevraagd en gaat in vereffening. Dat heeft voorzitter Johan Vermeersch bevestigd. De Brusselse club houdt dus op te bestaan. Brussels ontstond in 2002 na de naamsverandering van KFC Strombeek.

RWDM Brussels heeft het al langere tijd financieel moeilijk. De club van voorzitter Johan Vermeersch kreeg dit seizoen geen licentie door een tekort van 400.000 euro. Het zakte zo verplicht naar derde klasse.

Om de bestaande schulden weg te werken keek de club vooral naar John Bico, de zaakwaarnemer van onder ander Thorgan Hazard. Bico inspecteerde vorige week nog de terreinen van het Edmond Machtensstadion in Molenbeek. Zonder het geld van Bico zat er voor de club niets anders op dan het faillissement aan te vragen.

Met het faillissement van RWDM Brussels wordt er een nieuw hoofdstuk geschreven in de teloorgang van de club. De ploeg ontstond in 2002 toen FC Strombeek naar Molenbeek verhuisde en van naam veranderde. De club speelde van 2004 tot 2008 in de eerste klasse, maar kwam daarna bijna uitsluitend nog in het nieuws door financiële perikelen.