De Roeck: "Met Antwerp opnieuw naar eerste klasse"

ma 01/07/2013 - 09:42 Jonas De Roeck verlaat OHL en keert terug naar Antwerp, de club waar het voor hem allemaal begon. 13 jaar geleden begon de carrière van De Roeck bij de tweedeklasser. "Coach Hasselbaink ziet mij als een leider."

OH Leuven

Jonas De Roeck (33) is de zevende aanwinst voor Antwerp. Het contract van de centrale verdediger liep bij OH Leuven ten einde. "Ik kon naar het Hoogstraten van Regi Van Acker, de trainer die mij in eerste klasse liet debuteren. Het was een mooi voorstel, maar ik koos met Antwerp voor de club die mij in eerste klasse liet debuteren", zegt hij in Gazet Van Antwperen.

Sinds de komst van Hasselbaink is de club dynamischer. Toch heb ik het gevoel dat ik de club nog door en door ken.
Jonas De Roeck

13 jaar geleden debuteerde De Roeck op de Bosuil. Na passages bij onder andere Lierse, Germinal Beerschot en OH Leuven keert De Roeck terug naar de oude stal. "Antwerp heeft veel mogelijkheden. De club is ambitieus en wil opnieuw naar eerste klasse. Het trok heel wat jonge spelers aan en coach Hasselbaink ziet mij als een leider."

"Sinds de komst van Hasselbaink is de club dynamischer. Toch heb ik het gevoel dat ik de club nog door en door ken."

De Roeck verlaat OH Leuven. "In het eerste deel van de competitie had ik nog een basisplaats, maar in de terugronde telde ik niet meer mee. Er zijn daar rare dingen gebeurd."