Beerschot trekt klacht tegen Antwerp in

vr 27/04/2012 - 18:48 Antwerp mag volgend seizoen gewoon in tweede klasse blijven voetballen. Beerschot heeft zijn klacht tegen de toekenning van de licentie van Antwerp ingetrokken. "De gevolgen zouden te groot zijn", zegt Beerschot.

Beerschot

Beerschot vond dat Antwerp financieel ongezond was en geen recht had op een licentie. Het ging daarom in beroep tegen de beslissing van de Licentiecommissie. Antwerp riskeerde een degradatie naar derde klasse, maar zo ver komt het dus niet.

"Wij wilden een signaal geven, maar beseffen dat de maatschappelijke gevolgen te groot zouden zijn", zegt Beerschot nu. "We vinden wel dat de Licentiecommissie de eerste- en tweedeklassers niet op dezelfde manier behandelt. Niet iedereen is gelijk voor de wet. Dat wilden we met deze klacht duidelijk maken."

De relaties tussen Beerschot en rivaal Antwerp verlopen al een tijd bijzonder moeizaam.

Vanoppen: "De bond heeft gefaald"

Beerschot-preses Patrick Vanoppen gaf na de zitting een woordje uitleg. "Voor het totaal uit de hand loopt, trekken we de stekker uit de beroepsprocedure."

"De gemoederen waren opgehitst en het gevolg was dat mijn medewerkers, onze jeugdspelertjes en ikzelf fysiek werden bedreigd. Ook onze muren werden beklad", vertelt Vanoppen, die zijn kritiek op de bond niet spaarde.

"Het bondsgebouw heeft een glazen gevel maar is geen open huis. Ik hoop dat CEO Steven Martens de augiasstal zal uitmesten zoals een "Mister Proper". Pas dan zullen wij de bond serieus nemen."

"De bond heeft gefaald bij het toekennen van de licenties. Niet iedereen vindt het reglement blijkbaar even belangrijk. Beerschot vindt dat dat niet kan. Ik word opstandig van oneerlijkheid."

Bistiaux: "Waarom was dit gedoe nodig?"

Antwerp reageerde opgelucht, maar was niet verrast. "We hadden verwacht dat we onze licentie zouden behouden", zei secretaris Paul Bistiaux aan Sporza.

"Wij waren klaar voor het gevecht, maar onze tegenstander legde vooraf al de handschoen neer. Ik vraag mij af waarom heel dit gedoe nodig was. Wij voldoen al jaren aan alle voorwaarden voor de licentie. Ik denk dat persoonlijke strubbelingen hebben meegespeeld in dit conflict."

"Natuurlijk kunnen Antwerp en Beerschot samen bestaan. Dat bewijzen we al 112 jaar."