Promotie naar eerste klasse wenkt voor Bergen

do 19/05/2011 - 22:24 In de eindronde kan Bergen komend weekend de promotie bewerkstelligen. Voor Eupen, dat met 0-2 tegen Bergen verloor, is het doek gevallen. Het zakt naar tweede. Waasland-Beveren, dat co-leider was met Bergen, ging met 2-1 onderuit bij Lommel United, dat zo ook nog een kans op promotie behoudt.

Eupen - Bergen: 0-2

Eupen had na de 0 op 9 al niet meer dan een waterkansje om ook volgend seizoen nog een eersteklasser te zijn. De sfeer is de ploeg was echter naar een dieptepunt gezakt en voor nagenoeg lege tribunes speelde het opnieuw inspiratieloos en angstig.

Belga

Bergen heeft het seizoen met een slechte reeks afgesloten, maar toont in de eindronde een ander gezicht. De ploeg is net op tijd in vorm en heeft met Jeremy Perbet een aartsgevaarlijke spits.

Voeg bij Perbet nog de ervaring van Tim Matthys (foto) toe en het duo dat voor de 0-1 zorgde, is samengesteld. Een voorzet van Matthys werd door de vogelvrije Perbet vlak voor rust binnengetikt.

Eupen kwam die psychologische mokerslag nooit meer te boven en kon ook na de rust geen vuist maken. De alweer trefzekere Perbet zorgde algauw voor de zekerheid met de 0-2. 

Eupen keert door dit resultaat al na één seizoen terug naar tweede klasse. Voor Bergen komt eerste klasse net dichtbij, als het zondag Waasland-Beveren klopt, is het zeker van promotie.

"We staan er goed voor, maar in de laatste rechte lijn kan er veel foutlopen", zegt Tom Van Imschoot van Bergen. "Iedereen weet dat tweede klasse een kerkhof is voor grote clubs."

"Voor ons is dit seizoen nu of nooit. Vorig jaar waren we favoriet in de eindronde, nu de underdog. Dat ligt ons blijkbaar beter. We konden ons ook op tijd voorbereiden, terwijl Eupen en Lommel nog lang vochten voor de promotie of degradatie."

Zondag kan Bergen promoveren. "Ik kan me voorstellen dat Waasland een mentale opdoffer heeft gekregen, maar we mogen het vel van de beer nog niet verkopen."

Lommel - Waasland-Beveren: 2-1

Lommel United behoudt na een 2-1-zege tegen Waasland-Beveren nog een kans op promotie, al heeft het zijn lot wel niet in eigen handen. Waasland-Beveren ziet Bergen uitlopen bovenaan in de stand.

Belga

Hoewel Lommel absoluut een zege nodig had, was de dreiging van de thuisploeg in de eerste helft vrij bescheiden.

Waasland-Beveren stelde daar ook al weinig tegenover, maar was meteen na de rust net zo dodelijk efficiënt als afgelopen zondag. Jelicic was de afwerker van de eerste grote kans.

Lommel moest nu wel risico's nemen en dat loonde. Coach Van der Elst (foto) stuurde zijn manschappen naar voren en Dufour en Cergioni zorgden kort na elkaar voor de ommekeer. Daarna kon Waasland-Beveren niet meer reageren.

eindronde 2e klasse - stand

M M+ M- M= D+ D- Ptn
1. Bergen 6 4 1 1 18 7 13
1. Waasland-Beveren 6 4 1 1 13 9 13
3. Lommel United 6 3 3 0 12 13 9
4. Eupen 6 0 6 0 5 18 0