Mulder: "Waarom werd Hanni gewisseld?", Verheyen: "Was afgesproken"

vr 21/04/2017 - 07:36 Analist Jan Mulder heeft genoten van de avond van zijn Anderlecht in Manchester. De ex-RSCA-coryfee begreep de wissel van Hanni niet ("Hij maakte niet de indruk geblesseerd te zijn") en had geen hoge dunk van United-coach Mourinho ("Wat een circus").

Anderlecht

Tijdens de rust beschreef Mulder de eerste helft van Anderlecht met het woord "geweldig". Na 120 minuten kwam hij met het woord: "Hanni!"

Ik heb Anderlecht buitenshuis zelden zo sterk zien spelen. Het was tussen knap en magistraal, een knapistrale match van Anderlecht.
Jan Mulder

"Ik zou willen weten wat daar aan de hand is geweest. Is hij geblesseerd? Hij werd wat geholpen aan zijn dij na de wissel, maar hij maakte mij niet de indruk geblesseerd te zijn. En ik ben niet kierewiet, ik let goed op. Hem eruit te halen in dat schitterend spelend Anderlecht vind ik toch een behoorlijke ingreep."

Karl Vannieuwkerke wierp op dat je Hanni nodig hebt om kampioen te spelen en dat er zondag die belangrijke match is tegen Club Brugge. Mulder riposteert: "Je had Hanni ook nodig om je te kwalificeren in een soort legendarische wedstrijd in Europa."

"Ik heb Anderlecht buitenshuis zelden zo sterk zien spelen. Het was tussen knap en magistraal, het was een knapistrale match van Anderlecht."

"Anderlecht moet hier mentale kracht uit putten voor zondag"

De topper Anderlecht-Club van zondag hing als een schaduw over deze return. "Of deze zware match nu gaat doorwegen tegen Club? Je kunt het ook anders zien. Je mag trots en blij zijn dat je zo geweldig gespeeld hebt. Je moet hier mentale kracht uit putten. Die is altijd sterker dan fysieke malheur. Ik vind dit positief voor Anderlecht."

"Mourinho? Geen grootse stijl"

Mulder had ook beide trainers goed in het oog gehouden: "Wij zitten daar in volle opwinding. Maar Weiler blijft daar behoorlijk rustig. Ik heb hem bewonderd in tegenstelling tot zijn collega iets verderop."

"Man man, wat een circus. En dat beïnvloeden - zo primitief - van de vierde official en de ref. En als hij geen succes heeft, stuurt hij zijn handlangertje. Het was een beetje overdreven allemaal."

Mourinho ging de Anderlecht-fans wel feliciteren en groeten, maar dat kon Mulder niet sussen: "De Anderlecht-fans waren geweldig, net als de spelers. Ik vraag me wel af of Mourinho dat ook zou doen, als Anderlecht er nog een balletje had ingeprikt. Ik denk het niet."

"Maar goed, ik ben nu een beetje negatief over hem. Dat komt omdat ik anderhalf uur naar hem gekeken heb. Geen grootse stijl."

Verheyen: "Wissel van Hanni was afgesproken"

Gert Verheyen, analist in de studio in Brussel, pikte in op de wissel van Hanni. "Ik denk echt dat dat afgesproken is. Het is van tevoren zo gepland. In de heenwedstrijd werden Bruno en Stanciu op het uur gewisseld. Vandaag was het net andersom na een goed uur. Hetzelfde met Teodorczyk en Thelin, na 75-80 minuten."

"We zeiden vooraf dat Weiler ging roteren, maar hij deed het op het einde van de match. Dan begon hij te denken aan de match van zondag. Ik had niet verwacht dat hij dat zou doen met de kwalificatiekansen die er nog waren. Maar dat is het recht van een trainer. Uiteindelijk krijgt hij gelijk en liggen ze eruit. Maar we zullen nooit weten wat er was gebeurd als Hanni was blijven staan."