Anthuenis: "Dit is niet meer het grote Manchester United"

do 20/04/2017 - 16:20 Aimé Anthuenis kreeg 17 jaar geleden als coach van Anderlecht een 5-1-pandoering van Manchester United. "Toch is het prachtig om hier terug te zijn", zegt Anthuenis, die op uitnodiging van Anderlecht de trip naar Engeland heeft gemaakt.

Anderlecht

Anderlecht werd in het seizoen 2000-2001 in de Champions League ingedeeld in een groep met Manchester United. Op Old Trafford kreeg Anderlecht een 5-1 aangesmeerd.

Tottenham, dat nu tweede staat in Engeland, is uitgeschakeld door Gent. Alles kan dus.
Aimé Anthuenis

"Het was net geen vernedering, maar we zijn wel weggespeeld. 5-1 was niets te veel", zegt Anthuenis, die toen op de bank zat bij Anderlecht. "Ik herinner me van de match vooral een sterke Giggs. Ook Beckham was toen aan het opkomen."

"Maar nu is het een andere periode. Het is toch niet meer het grote Manchester United van vroeger. Het staat nu 5e in de Premier League. Dat betekent toch iets. Al is er nog altijd veel talent."

Volgens Anthuenis is er bij Anderlecht "hoop, maar ook realisme". "Tottenham, dat nu tweede staat in Engeland, is toch uitgeschakeld door Gent. Alles kan dus."

"Ik verwacht het sterkste Anderlecht"

Bij Anderlecht hinken ze mogelijk op twee gedachten, want zondag is de topper tegen Club Brugge. "Het is niet aan mij om Weiler advies te geven. Hij kent zijn spelers beter dan ik."

"Maar persoonlijk vind ik dat je nu niet met de match van zondag in het hoofd mag zitten. Bij een Europese match van dit niveau moet je enkel aan vanavond denken. Ik verwacht het sterkste Anderlecht."

VIDEO: Anderlecht gaat met 5-1 de boot in in Manchester

VRT ???media.video.type.mz_vod???