Tielemans krijgt goede punten van L'Equipe: "Beslissend op juiste moment"

do 14/09/2017 - 07:40 Youri Tielemans opende gisteren zijn rekening voor AS Monaco met een doelpunt tegen Leipzig. Een goal die wel geen zege opleverde. "Maar 1-1 buitenshuis is zeker niet slecht", klonk het na de wedstrijd. "Hij liet zien over de juiste capaciteiten te beschikken", lezen we in L'Equipe.

Tielemans: "Mijn integratie bij Monaco loopt goed"

Tielemans mocht na zijn eerste basisplaats in de Champions League meteen voor de microfoon verschijnen. Wat vond hij van de uitslag? "Gezien de kansen hadden we een tweede goal kunnen maken, er was heel wat ruimte achteraan. Maar 1-1 buitenshuis is niet slecht."

"Het was een heel fysieke match, maar daar hadden we op training goed op gewerkt."

Tielemans speelde als nummer 10 en kwam vaak in de positie van tweede aanvaller. "Dat was geen verrassing. De coach had het me vooraf gezegd en het is goed gelukt."

In de Supercup tegen PSG stond Tielemans in de basis, in de competitie is hij voorlopig geen basisspeler. "Maar mijn integratie verloopt hier goed. De coach kiest. Ik moet gewoon voortdoen zoals ik bezig ben."

7/10 in L'Equipe: "Goede punten gescoord"

Tielemans, na Léonard, Scifo en Carrasco de 4e Belg die kan scoren voor Monaco in de Champions League, kreeg voor zijn wedstrijd een beoordeling van 7/10 in L'Equipe, de toonaangevende Franse sportkrant.

Tielemans liet zien over de juiste capaciteiten te beschikken. Zijn behendigheid en zijn overzicht hebben de Monegasken meer dan eens geholpen.

"Tielemans werd door Jardim op een andere positie gedropt dan hij gewoon is, achter diepe spits Falcao. Hij zette goed druk en hield de Duitse counters af waar nodig. Op een onnatuurlijke positie was hij beslissend op het juiste moment."

"Actief vooraan en heel waardevol verdedigend. Tielemans scoorde goede punten tegen Leipzig. Hij liet zien over de juiste capaciteiten te beschikken. Zijn behendigheid en zijn overzicht hebben de Monegasken meer dan eens geholpen."

"Door zijn positie dicht bij Falcao kon hij zich niet altijd laten zien bij de opbouw van het spel. Toch heeft Tielemans de bal 49 keer geraakt, meer dan alle andere aanvallend ingestelde spelers. Hij hield de bal een paar keer goed bij en maakte een belangrijke goal. Tielemans heeft zich snel aangepast aan het spel van Monaco."


Verslag van RB Leipzig-AS Monaco: