Alderweireld: "Hebben laten zien dat je de bal niet moet hebben om te winnen"

do 14/09/2017 - 06:53 Tottenham deed gisteren meteen een goede zaak door Dortmund met 3-1 te verslaan in zijn openingswedstrijd van de Champions League. Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Mousa Dembélé hadden een groot aandeel in de zege. "We hebben on-Spurs gespeeld met weinig balbezit."

Dembélé: "Gevochten voor elkaar en dat is het belangrijkste"

Mousa Dembélé zat dit weekend nog op de bank tegen Everton, maar was er nu wel gewoon bij vanaf de aftrap tegen Dortmund. "De eerste helft was moeilijker, Dortmund domineerde."

"In de tweede helft liep alles veel beter, ook voor mij persoonlijk. Iedereen was heel goed. We hebben gevochten voor elkaar en dat is het belangrijkste. Ook Toby en Jan deden het schitterend. Het is en blijft een ongelooflijk duo."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Vertonghen: "Iemand liep tegen mijn arm en ik kreeg een tweede kaart"

Jan Vertonghen speelde een uitstekende wedstrijd centraal achterin, maar kreeg in de toegevoegde tijd van de tweede helft een tweede gele kaart. Een smet op zijn wedstrijd? "Vind ik niet. Ik houd een positief gevoel over aan deze partij. Ik zie het vooral als een verkeerde beslissing van de scheidsrechter. Zelfs de spelers van Dortmund waren verbaasd. Iemand liep tegen mijn arm en ik kreeg geel. Ik had helemaal niet de intentie om mijn tegenstander te raken."

"Dit was misschien wel de belangrijkste wedstrijd in deze poule en die winnen we. Verdedigend speelden we heel goed. Het beste van het spel hadden we niet, maar voorin konden we rekenen op Harry Kane, die een geweldige wedstrijd speelde."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Alderweireld: "Heel on-Spurs gespeeld"

Ook Toby Alderweireld maakte indruk aan de zijde van Vertonghen. "Ik ben heel tevreden over mijn wedstrijd. Zowel verdedigend als opbouwend. We hebben heel on-Spurs gespeeld met weinig balbezit, maar we hebben laten zien dat je de bal niet moet hebben om te kunnen winnen. We zijn heel efficiënt geweest en dat moeten we meenemen naar de volgende wedstrijden."


Verslag van Tottenham-Dortmund: