Glen De Boeck vindt onderdak in Nederland

wo 15/06/2011 - 10:10 Glen De Boeck (39) gaat aan de slag in de Nederlandse Eredivisie. De ex-coach van Cercle Brugge en Germinal Beerschot tekende een contract van twee jaar bij VVV-Venlo. "Vanaf het eerste moment heb ik een goed gevoel gehad", zegt De Boeck.

Eind november moest Glen De Boeck opkrassen bij Germinal Beerschot. De coach kon snel rekenen op interesse van Venlo.

Jacobs sportsphoto Agency

"Vanaf het eerste moment heb ik een goed gevoel gehad", zegt De Boeck, die vanochtend is voorgesteld in Venlo.

"VVV is een club die jong talent beter wil maken om vervolgens door te laten groeien naar een hoger niveau. VVV wil met een duidelijke visie een vaste speler zijn in de Eredivisie."

Vorig seizoen eindigde VVV-Venlo op de voorlaatste plaats in de Eredivisie. De club wist zich te handhaven in de hoogste afdeling via de eindronde.

"Hij kan VVV naar een hoger niveau tillen"

Bij VVV zijn ze ervan overtuigd dat Glen De Boeck de club succes kan bezorgen. "Met De Boeck halen we een frisse wind binnen", zegt Mario Captein, de manager van VVV.

Belga

"Met zijn eigen visie en een goed verhaal kan hij de club naar een hoger niveau tillen. De Boeck speelde zelf langdurig aan de top en hij heeft ruime nationale en internationale ervaring als speler en coach."

"Hij is in staat om jong talent beter te maken en een winnaarsmentaliteit over te brengen op de spelersgroep. Dat is wat VVV nodig heeft." Bij VVV speelt de Belgische middenvelder Ken Leemans.