Vergeet Messi en Dybala: Mbappé is de ster van de Champions League

do 20/04/2017 - 17:01 In de Ligue 1 lopen ze al storm voor AS Monaco-talent Kylian Mbappé, maar nu verovert de 18-jarige aanvaller ook harten in de Champions League. Met waanzinnige statistieken! Na de terugwedstrijd tegen Borussia Dortmund is hij de jongste speler ooit met vijf doelpunten in het kampioenenbal.

Zeven schoten op doel, vijf doelpunten in knock-outfase

Mbappé is nog maar 18 jaar en vier maanden oud, maar hij heeft wel al vijf doelpunten in de Champions League op zijn teller staan. Evenveel als bijvoorbeeld Antoine Griezmann dit seizoen. Zo is hij de jongste speler ooit met vijf goals in het kampioenenbal.

Nog niet straf genoeg? De jongeling sprokkelde slechts 25 minuten speeltijd in de groepsfase en als invaller scoorde hij niet. Zijn vijf doelpunten spaarde hij voor de vier duels tegen Manchester City en Borussia Dortmund in de knock-outfase. Kort samengevat: zeven schoten op doel en vijf goals in vier wedstrijden, indrukwekkend!

Als we dat even in perspectief zetten: wat deden andere topspitsen in hun eerste zeven wedstrijden in de Champions League? Cristiano Ronaldo scoorde niet en Messi was goed voor één treffer. Enkel Thierry Henry doet beter dan Mbappé met zes doelpunten. Niet voor niets worden de twee dan ook met elkaar vergeleken.

Meest productieve aanvaller in Europese topcompetities

Maar niet alleen in de Champions League zijn de statistieken van Mbappé fenomenaal. De centrumspits kon in zijn laatste zestien wedstrijden voor Monaco ook zestien doelpunten vergaren.

In de 36 wedstrijden voor Monaco dit seizoen was hij al goed voor 22 doelpunten en 11 assists, maar zijn doelpuntenmachine kwam pas echt na Nieuwjaar op gang.

Zo is Mbappé momenteel de productiefste aanvaller in de Europese topcompetities: hij heeft amper zestig minuten nodig voor een doelpunt of een assist (strafschoppen niet meegerekend). Zo laat hij Lionel Messi, Dries Mertens en Luis Suarez achter zich.