Wolfsburg: "Malanda heeft ons overtuigd"

wo 01/01/2014 - 17:26 Het is nu ook officieel en definitief: Junior Malanda speelt na de winterstop voor Wolfsburg. De Duitse club heeft de komst van de Belgische jeugdinternational aangekondigd op zijn website. "Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft hij al heel wat ervaring in het profvoetbal."

Zulte Waregem

Malanda had vorige zomer al zijn handtekening gezet onder een contract van vijf seizoenen bij Wolfsburg, maar werd meteen weer uitgeleend aan Zulte Waregem. Op tweede kerstdag speelde Malanda zijn laatste wedstrijd, tegen Anderlecht, zo liet hij twee dagen later zelf via Twitter al weten.

Ik ben ervan overtuigd da dit voor ons en voor hem de juiste beslissing is
Manager Dieter Hecking

Nu kondigt Wolfsburg de komst van de 19-jarige middenvelder officieel aan. "Nadat hij zijn contract had getekend, hebben we zijn ontwikkeling nauw op de voet gevolgd", zegt sportief directeur Klaus Allofs.

"Hij heeft ons overtuigd met zijn sterke prestaties. Daarom hebben wij gebruikgemaakt van de optie om hem al naar Wolfsburg te laten komen. Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft hij al heel wat ervaring in het profvoetbal. Bij Wolfsburg zal hij zijn grote potentieel verder kunnen ontwikkelen."

Wolfsburg-manager Dieter Hecking treedt Allofs bij. "Ik ben ervan overtuigd da dit voor ons en voor hem de juiste beslissing is", zegt hij. "Ik ben blij dat Malanda na de winterstop al voor ons zal spelen, hij zal ons meer mogelijkheden geven."