Bekerduel Anderlecht-Cercle toch in 2 matchen

do 21/01/2010 - 19:48 De kwartfinale in de beker Anderlecht-Cercle wordt nu toch met een heen- en terugmatch afgewerkt. De heenmatch is zaterdag in Anderlecht, de terugmatch dinsdag in Brugge. De competitiematch Cercle-Charleroi van zaterdag is uitgesteld. Dat besliste de KBVB donderdagavond. Cercle reageert verheugd.

Cercle Brugge Anderlecht

Door het veelvuldige uitstel van Zulte Waregem-Cercle Brugge werd die achtste finale woensdag pas afgewerkt, op het moment dat de heenduels in de kwartfinales op het menu stonden.

PhotoNews

Met een 1-3-zege plaatste Cercle zich, de kwartfinale tegen Anderlecht zou in één match volgende week woensdag worden gespeeld.

Maar Cercle protesteerde en daagde de KBVB voor de rechter. Donderdag heeft de voetbalbond dan beslist om de kwartfinale toch met heen en terug te spelen.

Anderlecht speelt eerst thuis. Anderlecht hoefde volgend weekend niet te spelen in de competitie door het verstek van Moeskroen. Cercle had een thuismatch tegen Charleroi, maar die wordt verchoven naar een nog te bepalen datum.

De match Cercle-Anderlecht werd verplaatst van woensdag naar dinsdag, omdat Anderlecht vrijdag alweer moet spelen op het Kiel.

Cercle-preses: "Dit is het enige juiste"

Frans Schotte is blij dat Cercle zijn slag heeft thuis gehaald. "Dit was wat we beoogden. Dit is het enige juiste", zegt de Cercle-voorzitter aan Sporza.

Belga

"Wij hebben altijd gesteld dat de regels voor alle partijen gelijk moeten zijn en dat wat afgesproken is ook gerespecteerd moet worden."

"Na alle reacties van Cercle, Zulte Waregem en de media en onder druk van de rechtszaak is de KBVB gaan nadenken. De bond heeft zijn foute beslissing rechtgezet."

"Binnen de schoot van de Profliga moeten we nu wel eens nagaan hoe we voortaan met zulke situaties moeten omgaan."

"Hopen op een goed resultaat zaterdag"

Sportief dan, hoe schat Schotte de kansen in van zijn vereniging? "Twee duels met Anderlecht is moeilijker dan in één wedstrijd, omdat je tegenstander in die ene wedstrijd een offday kan hebben."

"Maar het was ons niet te doen om onze kansen, het ging ons om de verkeerde beslissing. Zelfs als we in één match Anderlecht hadden uitgeschakeld, hadden we de procedure niet laten stopzetten."

"Mathematisch heeft Anderlecht nu wel de meeste kans, maar voetbal is niet altijd wiskunde. Wij zullen vooraf niet te veel roepen. We hopen op een goed resultaat om de terugmatch te redden."