Dembele: "Blij dat de bondscoach me vertrouwen blijft geven"

za 06/06/2015 - 17:45 In de vertrouwde omgeving van de nationale ploeg heeft Moussa Dembele de afgelopen dagen de kans gekregen zijn moeilijke seizoen bij Tottenham door te spoelen. "Op een bepaald moment dacht ik dat ik mijn kans had gegrepen bij Tottenham, maar heel snel ben ik weer uit het team gevallen."

Dembele wordt morgen niet in de basisploeg van Marc Wilmots verwacht. Al de hele EK-kwalificatiecampagne betaalt hij de prijs voor de weinige speeltijd die hij bij zijn Engelse ploeg krijgt dit seizoen.

"Op zich gaat het oké met mij. Ook al speel ik niet veel bij Tottenham, ik ben blij dat de bondscoach mij vertrouwen blijft geven."

"Wat de coach daarover tegen mij zegt? Hij kent me al een paar jaar en zegt daar niet veel over. Het is niet de eerste keer dat er iemand bij de selectie is, die niet veel speelt bij zijn club. Ik ben blij dat ik ook in dat geval ben."

Dembele scoorde dit seizoen één competitiegoal voor Tottenham in 26 matchen, het minst aantal wedstrijden sinds zijn transfer drie jaar geleden. Hoe kijkt hij zelf terug op het afgelopen seizoen?

"Dat ik zo weinig minuten gespeeld heb, is sowieso een teleurstelling voor mij. Op een bepaald moment heb ik laten zien dat ik kwaliteiten heb en dacht ik dat ik mijn kans had gegrepen. Maar heel snel ben ik weer uit het team gevallen."

"Of ik weinig krediet krijg bij Tottenham? Ja dat gevoel heb ik ook op bepaalde momenten, maar uiteindelijk ligt het wel aan mezelf. Ik moet positief blijven. Ik heb er nog altijd alle vertrouwen in."

"We hebben genoeg ervaring om met druk om te gaan"

Wat verwacht Dembele van de match tegen Wales? Heerst het gevoel dat er gewonnen moet worden? "We proberen ons sowieso in elke match 100 procent te geven."

"We hebben voldoende kwaliteit in de ploeg en willen altijd winnen. We voelen geen druk, ook niet omdat we nu de nummer twee op de FIFA-ranglijst zijn. We hebben genoeg ervaring om met druk om te gaan."