Charleroi geeft Mathijssen opnieuw een kans

vr 04/06/2010 - 09:47 Jacky Mathijssen keert terug naar Charleroi. Hij werd deze ochtend voorgesteld als de nieuwe trainer. Mathijssen was tussen 2004 en 2007 al aan de slag in Charleroi, maar trok in 2007 naar Club Brugge. Mathijssen volgt in Charleroi Tommy Craig op.

Charleroi

Mathijssen, ook een ex-doelman van Charleroi, hield de club in 2004 net in eerste. Na een vijfde, elfde en een vijfde plaats trok hij in 2007 naar Club Brugge.

Belga

Hij leidde Club twee keer naar een derde plaats en kwam vaak in aanvaring met de pers. Na het einde van vorig seizoen moest hij plaatsmaken voor Adrie Koster. Dit seizoen was Mathijssen, zonder veel succes, even aan de slag in Lokeren.

Bij Charleroi neemt hij over na een kwakkelseizoen. Stéphane Demol stapte al snel op en ook Tommy Craig kreeg het team niet op de rails. Tibor Balog en Mario Notario maakten het seizoen, in mineur, af.

Mathijssen: "Ik wil deze club weer trots maken"

Jacky Mathijssen is tevreden dat hij Charleroi opnieuw mag leiden. "Ik wil hier iets neerzetten", zegt hij. "In deze situatie is het logisch dat je gelukkig bent, maar bij mij zijn de gevoelens sterker. Ik ben trots."

Belga

"Ik teken voor onbepaalde duur omdat ik hier iets wil neerzetten. Ik wil deze club en de fans weer trots maken. We zullen nu eerst de spelerskern evalueren en daarna zullen er versterkingen komen."

Bij zijn vertrek in 2007 zat er een haar in de boter tussen Mathijssen en voorzitter Abbas Bayat. "Dat was schijn", zegt Mathijssen. "Mijn relatie met de voorzitter is altijd goed geweest. We hebben al gepraat en samen willen we Charleroi helpen", besluit Mathijssen.

"Jacky Mathijssen was onze eerste keuze", zegt manager Mogi Bayat. "Ik heb Jacky en de voorzitter alleen moeten overtuigen dat dit de beste oplossing was."

"Ik weet zeker dat Mathijssen voor stabiliteit en sereniteit zal zorgen. Dat hebben we nodig na enkele moeilijke seizoenen."