Charleroi ontslaat trainer Tommy Craig

wo 14/04/2010 - 10:51 Na de teleurstellende prestaties, zowel in de competitie als in Play-off II, heeft Charleroi zijn coach Tommy Craig ontslagen. Assistent-trainers Tibor Balog en Mario Notaro zullen tot het einde van dit seizoen de leiding op zich nemen.

Charleroi

Tommy Craig was pas sinds 20 november 2009 aan de slag bij Charleroi. De 59-jarige Schot volgde er Stéphane Demol op, die aan het begin van dit seizoen aangesteld werd als trainer bij de immer ambitieuze club.

Demol stapte op 31 oktober 2009 op bij Charleroi. Club-monument Raymond Mommens, Michel De Wolf en Mario Notaro namen zijn functie tijdelijk over, in afwachting van de aanstelling van Craig. De Schot was geen onbekende voor de Bayats: vorig jaar was hij de rechterhand van John Collins, toen hoofdcoach bij Charleroi.

Craig, die aan zijn eerste seizoen als hoofdcoach bezig was, is de achtste trainer die dit seizoen door een eersteklasser de laan wordt uitgestuurd.

Charleroi kent een tegenvallend seizoen

De Henegouwse club wist in de reguliere competitie maar nipt de eindronde om het behoud te vermijden. Charleroi eindigde uiteindelijk op de 13e plaats met 23 punten uit 28 wedstrijden.

Voor interim-trainers Tibor Balog en Mario Notaro staan nog twee wedstrijden in Play-off II op het programma. Charleroi staat voorlopig laatste in groep B van die play-offs, met nul punten uit vier wedstrijden. Gisteren verloor het met 3-0 van Genk.

Biografie Thomas "Tommy" Craig

Geboren: 21/11/1950 in Glasgow (Schotland)

Clubs als speler: Aberdeen (Sch), Sheffield Wednesday (Eng), Newcastle (Eng), Aston Villa (Eng), Swansea (Eng), Carlisle (Eng), Hibernian (Sch)

Interlands: 1

Clubs als assistent-trainer: Hibernian (Sch), Celtic (Sch), Aberdeen (Sch), veldtrainer Newcastle (Eng), CHARLEROI (december 2008-juni 2009)

Clubs als trainer: bondscoach van de -21-jarigen van Schotland, CHARLEROI (sinds november 2009)