Play-offs I beginnen een week later op 27/03

vr 26/02/2010 - 16:57 Door de vele uitgestelde wedstrijden door het winterweer én de Europese kwalificatie van Anderlecht en Standard heeft de voetbalbond zichzelf wat meer marge gegeven en de start van de play-offs uitgesteld. De reguliere competitie eindigt nu niet op 14 maart, maar wel op 21 maart.

De laatste twee speeldagen van de reguliere competitie werden met een week verlaat en worden ook op een zondagavond om 20u afgetrapt.

VRT

"Speeldag 29 verhuist van 6 naar 14 maart, speeldag 30 van 14 naar 21 maart", legde Steven Van Beethoven, de voorzitter van de Kalendercommissie, uit aan Sporza.

Omdat Standard en Anderlecht op de donderdagen 11 en 18 maart in de Europa League spelen, is de aftrap van de laatste twee speeldagen op een zondag om 20u.

De play-offs I, met de beste zes ploegen van de competitie, beginnen op zaterdag 27 maart, met de titel als inzet. De play-offs II, met de nummers 7 tot en met 14, gaan van start op woensdag 31 maart. Hun inzet: een duel om een Europees ticket tegen de nummer vier uit play-offs I.

Niet alles is nu al zeker voor de Kalendercommissie: "Als Anderlecht en Standard Europees doorstoten moeten we wellicht nog één speeldag van de play-offs uitstellen."

Ten laatste in het weekend van 15 en 16 mei moet het voetbalseizoen zijn ontknoping gekend hebben, dat eist de FIFA. Op 11 juni begint immers het WK in Zuid-Afrika.

Nieuwe kalenderafspraken:

 • Voorlaatste speeldag:
  => zondag 14 maart om 20u
 • Laatste speeldag:
  => zondag 21 maart om 20u
 • Start play-offs I:
  => zaterdag 27 maart
 • Start play-offs II:
  => woensdag 31 maart