"Ferrera moet Lokeren in 1e klasse houden"

do 28/01/2010 - 09:19 Emilio Ferrera is na Aleksandar Jankovic en Jacky Mathijssen de derde trainer die het dit seizoen mag proberen bij Lokeren. Hij heeft vandaag een contract getekend tot het einde van het seizoen. "Hij kan de jongens snel vertrouwen geven", zegt Willy Verhoost, de sportief directeur van Lokeren.

Lokeren

"Ferrera kan heel goed werken in moeilijke omstandigheden", zegt sportief directeur Willy Verhoost in Het Laatste Nieuws en Gazet van Antwerpen.

PhotoNews

"In het verleden heeft hij dat al vaak bewezen. Wij verwachten van Ferrera dat hij ons in eerste klasse houdt. Uiteraard liefst niet via de eindronde met de tweedeklassers."

"We volgen Ferrera eigenlijk al heel lang. Hij is zeer professioneel en legt een grote nadruk op de discipline. Hij kan de jongens snel vertrouwen geven."

"Het blijft afwachten natuurlijk, maar als je voor een trainer kiest, is dat omdat je ervan overtuigd bent dat hij de juiste man is", besluit Verhoost.

Ferrera wordt vrijdag voorgesteld op Daknam. Hij blijft tot het einde van het seizoen, maar "bij een goeie afloop" wordt zijn contract met twee jaar verlengd.

Lokeren wordt Ferrera's zevende Belgische eersteklasser die hij zal trainen. Eerder was hij aan de slag bij Beveren, RWDM, Lierse, Brussels, La Louvière en Club Brugge.

Orlans: "Nu is het aan de spelers"

"De preses had enkele maanden geleden al eens gesproken met Ferrera", zegt manager Patrick Orlans.

"Ferrera is een vakman en hij zal snel voor resultaten moeten zorgen. Het is nu aan de spelers om te bewijzen dat ze het onder de derde trainer wel kunnen", vindt Orlans.