Lokeren neemt afscheid van Jacky Mathijssen

ma 25/01/2010 - 18:59 Jacky Mathijssen is niet langer coach van Lokeren. "Wij hebben het contract in onderling akkoord ontbonden", zegt voorzitter Roger Lambrecht. Mathijssen was al de tweede coach van Lokeren dit seizoen. Vanaf dinsdag gaat Lokeren op zoek naar een opvolger.

Lokeren

Precies drie maanden geleden nam Jacky Mathijssen bij Lokeren het roer over van Aleksandar Jankovic. Hij kan echter geen goeie kwartaalcijfers voorleggen, Lokeren pakte maar 4 op 30.

PhotoNews

Lokeren zakte onder Mathijssen van de 14e (op 16 teams) naar de 15e (en laatste na het einde van Moeskroen). De 1-4-nederlaag in de zespuntenmatch tegen Roeselare luidde het einde van Mathijssen in.

Jacky Mathijssen was tot vorig seizoen coach bij Club Brugge, hij had een contract tot het einde van het seizoen op Daknam.

Lokeren: "We hebben nog geen opvolger"

Voorzitter: "Wij hebben hem niet ontslagen"

"Let op! Jacky Mathijssen is niet ontslagen door ons. Laat dat duidelijk zijn", stelt voorzitter Roger Lambrecht.

"Wij hebben het contract in onderling akkoord ontbonden. Ik vind nog steeds dat Mathijssen hier goed werk leverde. Hij haalde echter geen punten. 4 op 30 is immers te weinig. Dat heb ik hem ook gezegd."

"Wellicht zal assistent Freddy Heirman nu de leiding hebben van de trainingen."

"Hoe het verder moet? Dat weet ik zelf nog niet. Onze oude trainer is pas weg. Wie hem zal opvolgen is voor mij ook nog een vraag. Dat zijn zorgen voor later", besluit Lambrecht.

Manager: "Het vuur was eruit"

"Zondag waren er al enkele gesprekken tussen de voorzitter en Jacky Mathijssen", zegt Lokeren-manager Patrick Orlans (foto). "Maandag zijn we dan opnieuw samengekomen en kwamen we overeen om uit elkaar te gaan. Het vuur was eruit."

PhotoNews

"Van de tien matchen onder Mathijssen speelden we zes keer heel goed. We kunnen de coach niet veel verwijten, alleen pakte de mayonaise de laatste weken niet."

"Een trainer kan ook niet alles. Het zijn de spelers die het op het veld moeten doen, maar die kun je niet allemaal ontslaan. Dinsdag zal de voorzitter de spelers op hun plichten wijzen."

Dinsdag wordt weer een drukke dag op Daknam. Dan beginnen de clubbazen met hun zoektocht naar een nieuwe trainer. "Er zijn nog geen sollicitaties binnengekomen, maar we hebben zelf wel een inventaris gemaakt", zegt Orlans.

"Of Jankovic terugkeert? Dat werd gezegd, maar dat is geen optie." In de wandelgangen worden de namen van Broos, Sollied, Cossey en Vanhaezebrouck genoemd.

Intussen zal Lokeren ook aan een nieuwe structuur werken. "De voorzitter is zelf vragende partij om minder in het stuk voor te komen", zegt Orlans.