Club Brugge - Westerlo is afgelast

za 16/01/2010 - 17:52 De wedstrijd tussen Club Brugge en Westerlo van vanavond gaat niet door. Scheidsrechter Frank De Bleeckere heeft bij een derde keuring geoordeeld dat het veld onbespeelbaar is.

Club Brugge Westerlo

Frank De Bleeckere had zaterdagmiddag het terrein van Club nog goedgekeurd, maar door de hevige regenval van vanmiddag is voetballen nu toch onmogelijk. Doordat de ondergrond bevroren is, kan het water immers niet doorsijpelen in de grond en zijn er grote plassen op het terrein.

Belga

Aan Sporza legt Frank De Bleeckere uit waarom hij beslist heeft om de match af te blazen. "Om 12u lag het terrein er zeer goed bespeelbaar bij, maar in de namiddag is erg veel regen gevallen."

"Het terrein is omgetoverd tot een waterspiegel. Op bepaalde plaatsen blijft de bal gewoon drijven. Of we dit niet zagen aankomen? Ik heb gewoon gedaan wat de bond mij heeft opgedragen."

"Ik had een voorgevoel en daarom ben ik vroeger vertrokken naar Brugge. Dit is een heel vervelende situatie, maar in België kan het weer in 1 à 2 uur helelemaal omslaan. Dat is hier gebeurd."