Moeskroen laat opnieuw verstek gaan

za 26/12/2009 - 19:00 Moeskroen laat verstek gaan voor de wedstrijd tegen KV Kortrijk. De spelers lieten een uur voor de aftrap weten dat ze weigeren te spelen. De vereffenaars van de noodlijdende club hebben hen niet kunnen overtuigen.

Moeskroen KV Kortrijk

Gisteren hadden de spelers en de staf al laten weten dat ze zouden staken. Hun "goodwill" was ten einde. Hun laatste loon kregen ze eind oktober gestort.

De vereffenaars, die de club in goede (laatste) banen moeten leiden, hadden dat vanmorgen nog kunnen vermijden. Ze hadden nog een ploeg bij elkaar gevonden om tegen Kortrijk te spelen.

Na overleg met de sportvakbond Sporta weigerden de spelers toch te voetballen. Dat lieten ze een uur voor de wedstrijd weten. Kortrijk, dat voor alle zekerheid naar Moeskroen was afgezakt, wint de wedstrijd met 0-5.

Vorige week moest Moeskroen al verstek laten gaan voor de match tegen Cercle. Als Moeskroen drie keer na elkaar niet kan spelen, wordt de club geschrapt uit de hoogste voetbalklasse. Woensdagavond staat de uitwedstrijd tegen Westerlo op het programma.

Leekens: "We hebben ons laten doen"

Georges Leekens zit met gemengde gevoelens. "Het is triestig", zegt de coach van Kortrijk, die nog coach was van Moeskroen.

"Wij hadden dit uiteraard vroeger willen weten. Wij hadden een fax gekregen van de  gerechtelijke correspondent dat de match niet gespeeld zou worden. Toen we hoorden dat Moeskroen toch zou spelen, hebben we ons, ondanks die fax, nog zo goed mogelijk voorbereid op de match."

"Wij zijn te gemakkelijk. We hebben ons wat laten doen, maar Moeskroen blijft nog altijd een speciale club voor mij. Ik begrijp die spelers. Ze hebben niet alleen plichten, maar ook rechten. We zijn allemaal verliezers."

Vereffenaar: "Een degelijke ploeg samen"

Vanmorgen maakte Geert De Mets, een van de twee vereffenaars, zich nog sterk dat Moeskroen zou spelen. "Ik kan geen namen geven van wie speelt, maar volgens de coach hebben we een degelijke ploeg bijeen; dus geen volledig jeugdteam", zei De Mets.

Belga

De vereffenaar zat ook om de tafel met de burgemeester van Moeskroen. De stad was bereid gevonden om in te staan voor de veiligheid. "Het is belangrijk voor de club dat er gespeeld wordt, zowel nu als komende woensdag."

"Maandag is er een vergadering met de bond en de beheerraad van Moeskroen. Daarna kunnen we misschien meer zeggen, maar de kans om te overleven is er nog. We moeten die kans levend houden door te spelen, vandaag en ook woensdag." De spelers dachten daar dus vlak voor de wedstrijd anders over.

Of er investeerders klaar staan, wil De Mets niet gezegd hebben. "Het kan dat er investeerders zijn, maar dat moeten we nog bespreken. De hoop is er in elk geval nog", besluit de vereffenaar.