Ref: "Ik zag geen kwaad opzet van Wasilewski"

ma 03/08/2009 - 07:46 Het seizoen is nog maar net begonnen of er is al heel wat te doen rond de refs. Zo liet Serge Gumienny tijdens Kortrijk-Anderlecht twee "elleboogstoten" van Marcin Wasilewski onbestraft. De ref zag er geen kwaad opzet in, zijn baas wel.

Anderlecht KV Kortrijk

"Ik heb de twee fases met Wasilewski en Benko goed gezien en volgens mij is er geen kwaad opzet in het spel", zegt Gumienny.
Belga
"Wasilewski maakte zich breed en Benko zocht de botsing. Hij liet zich heel spectaculair vallen. Er was geen sprake van agressie van Wasilewski."

"Er was geen gekloven lip, geen gebroken tanden... Als er bloed was geweest, akkoord. Maar ik heb de indruk dat Wasilewski wordt gezocht. Ik denk zelfs dat het een tactiek is om hem rood aan te smeren."

Robert Jeurissen, de baas van de scheidsrechters, is het niet eens met Gumienny. "Ik heb de tv-beelden gezien en wat Wasilewski deed, verdiende rood", zegt hij in Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

"IK ga Gumienny er zeker over aanspreken. Ik ga hem zijn versie van de feiten vragen en hem de mijne geven. Wasilewski kunnen we niet meer straffen, maar de ref kunnen we erover aanspreken. Of we hem gaan straffen? Dat is interne keuken."

"We kunnen er geen juffrouw van maken"

Marcin Wasilewski zelf is zich van geen kwaad bewust. "Ik heb geen elleboogstoten uitgedeeld", zegt de Pool in La Dernière Heure.
Belga
"Het waren duels en zo zijn er veel in een match. Die nummer 7 (Benko, red) heeft net hetzelfde gedaan als ik. Er wordt van een mug een olifant gemaakt. Of ik mijn spelstijl ga veranderen? Nee, waarom? Ik heb niks gedaan."

Leon Benko vindt dat Wasilewski twee keer rood verdiende. "Eerst sloeg hij me met zijn hand, daarna raakte hij me met zijn elleboog", zegt de Kroaat in La Dernière Heure.

"Het leek meer op karate. De linkerkant van mijn gezicht doet pijn. Wasilewski is een beetje gek, maar dat is zijn manier van spelen. Alleen vind ik dat de ref toch had moeten reageren."

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck gaat met Wasilewski praten, maar verdedigt zijn speler. "Wasyl hanteert een atypische manier van lopen", zegt hij. "Een gevolg van zijn enorme engagement."

"Hij is nu eenmaal een fysieke speler, dat kun je niet veranderen. Een juffrouw zullen we er nooit van kunnen maken. Maar hij moet beseffen dat zulke incidenten gevolgen kunnen hebben."