Claude Makélélé (ex-Chelsea en ex-Real) is de nieuwe trainer van Eupen

ma 06/11/2017 - 11:39 Eupen heeft een nieuwe coach. Claude Makélélé vervangt Jordi Condom bij de rode lantaarn in de Jupiler Pro League. Als speler maakte de 44-jarige Fransman furore bij Europese topclubs als PSG, Chelsea en Real Madrid.

"Om met succes de nieuwe uitdagingen van de komende weken aan te gaan" heeft Eupen vanochtend beslist om Jordi Condom te bedanken voor bewezen diensten.

Gezien de sportieve ontwikkelingen van de laatste weken, gecombineerd met de huidige rangschikking drong deze beslissing zich op.
AS Eupen

Volgens de club drong een trainerswissel zich op "gezien de sportieve ontwikkelingen van de laatste weken, gecombineerd met de huidige rangschikking".

Eupen bood Condom een nieuwe functie aan, maar dat weigerde de Spanjaard. "Onze deur zal voor Jordi en zijn familie altijd open staan", zegt Eupen.

Jordi Condom was sinds 2012 als T2 aan de slag bij Eupen. Hij werd er in maart 2015 hoofdtrainer na het vertrek van zijn landgenoot Bartolomé Marquez Lopez.

Onder Condom promoveerde Eupen in 2016 naar de hoogste klasse. Na de 12e plaats vorig seizoen staat Eupen dit seizoen na 14 speeldagen 16e en laatste. Vorige zaterdag speelde Eupen 4-4 gelijk op het veld van STVV.

Makélélé van Swansea naar Eupen

Met Claude Makélélé (44) heeft Eupen meteen een vervanger aangesteld. De oud-middenvelder van onder meer Real Madrid, Chelsea en PSG belichaamt volgens de club "vechtlust en tegelijkertijd fairplay".

"We zijn ervan overtuigd dat Claude Makélélé met zijn persoonlijkheid, ervaring en motivatie ons team zeker zal helpen om de volgende 2,5 jaar zijn doelen te bereiken".

Makélélé nam vandaag ontslag als assistent-trainer van Premier League-club Swansea. De middenvelder wordt morgen om 13.30u voorgesteld in Eupen. Hij zal dan ook zijn eerste training leiden.

Steekkaart van Makélélé:

Geboren: 18 februari 1973 in Kinshasa
Positie: verdedigende middenvelder
Nationaliteit: Fransman

Clubs:
1990-1991 Brest
1991-1997: Nantes
1997-1998: Marseille
1998-2000: Celta de Vigo
2000-2003: Real Madrid
2003-2008: Chelsea
2008-2011: PSG

Palmares:
1995: Frans kampioen
2001 en 2003: Spaans kampioen
2002: Champions League, Europese Supercup en Intercontinentale beker
2005 en 2006: Engels kampioen
2006: verliezend finalist op WK voetbal
2007: Engelse beker
2005 en 2007: Engelse Ligabeker
2010: Franse beker

Tweets: