De Condé: "Laten zien dat ook de spelers wakker liggen van de resultaten"

do 12/10/2017 - 06:20 Na de interlandbreak zijn de ploegen uit de Jupiler Pro League opnieuw aan zet. Voor Genk staat zaterdag een cruciaal duel tegen Moeskroen op de agenda. "Ik weet niet waar het frivole spel naartoe is, maar het kan niet helemaal verdwenen zijn ", zegt technisch directeur Dimitri De Condé.

Racing Genk

"Ik weet niet waar het mooie spel naartoe is, het kan niet weg zijn"

Genk ontvangt zaterdag Moeskroen. De ploeg die vorig seizoen vocht tegen de degradatie heeft op dit moment 7 punten meer dan Genk. "Het wordt een belangrijke match", weet De Condé. "Het is ook voor ons een verrassing dat die kloof er is. We hebben respect voor Moeskroen want het is goed bezig."

"Het is een vaststelling dat verschillende ploegen met ambitie het moeilijk hebben. Of we niet klaar waren voor het seizoen? We hebben geen 6 weken gehad om ons voor te bereiden omdat wij het langst hebben gespeeld vorig seizoen. Er waren ook wel wat blessures."

"We zitten op dit moment in elk geval niet op het niveau dat we gewild hadden. Het is niet goed genoeg."

Na Nieuwjaar was Genk vorig seizoen de verrassing met frivool voetbal. De Condé: "Ik weet niet waar dat spel naartoe is. We hebben onze start gemist. We slikten 3 doelpunten tegen Waasland-Beveren, 2 op Standard en 3 op Antwerp. Dat heeft misschien voor twijfel gezorgd binnen de groep. Maar we hebben ook al getoond dat we het wél kunnen. Dat kan niet volledig weg zijn."

"De fans tonen dat ook de spelers hier wakker van liggen"

Is coach Albert Stuivenberg gefrustreerd? "Ik denk het niet. Hij is wel ontgoocheld in de resultaten en in de manier van spelen, net zoals iedereen. Iedereen werkt hard en we geloven echt dat we het nog kunnen keren."

"In Eupen en thuis tegen KVO heeft een gedeelte van onze supporters laten zien dat ze het niet eens zijn met de manier waarop de ploeg zich profileert. Dat is ook logisch. We hebben fanatieke supporters. Ze hebben ons altijd gesteund. We willen ze zo snel mogelijk opnieuw achter de ploeg krijgen. We zullen ze nodig hebben."

"Tegen Moeskroen hebben we eerst en vooral de drie punten nodig. We moeten de mouwen opstropen en er 100% voor gaan. We moeten de fans laten zien dat ook de spelers hier van wakker liggen."

Genk wil de grijze middenmoot verlaten

Na 9 speelronden bekleedt Genk de 10e plaats in de JPL. Het won twee keer, verloor drie keer en speelde vier keer gelijk, goed voor 10 punten. De ambitie is om er in de lente van 2018 bij te zijn in POI. Ter vergelijking: Antwerp, dat 6e staat, telt 15 punten. Genks tegenstander van komende zaterdag, Moeskroen, is na 9 matchen 3e met 17 punten.