Cavanda: "Met België naar het WK zoals Anthony Vanden Borre"

do 14/09/2017 - 08:04 Luis Pedro Cavanda maakte afgelopen zondag als invaller zijn debuut voor Standard tegen Charleroi toen hij de geblesseerde Sébastien Pocognoli verving. Gisteren werd hij officieel voorgesteld aan de pers. "Toen Standard kwam, heb ik niet getwijfeld."

Standard

 Luis Pedro Cavanda zat op een zijspoor bij Galatasaray. "Er was interesse van enkele Turkse en Zwitserse clubs, maar van zodra Standard op de proppen kwam, heb ik niet getwijfeld", zegt de verdediger. "België was de beste keuze voor mij."

Ik moet me eerst op Standard concentreren vooraleer ik aan de Rode Duivels mag denken.
Luis Pedro Cavanda

En daar heeft Cavanda zo zijn redenen voor. "De kans is groter dat de bondscoach me in België van dichtbij volgt, dan in het buitenland. Maar ik moet me eerst op Standard concentreren vooraleer ik aan de Rode Duivels mag denken."

Toch zijn de Rode Duivels en het WK in Rusland de grote motivatie voor Cavanda (26). "Als dat mijn doel niet was, dan was ik al gestopt met voetballen. Het is een realistisch doel, maar eerst moet ik presteren bij Standard."

En Cavanda heeft een voorbeeld. "Anthony Vanden Borre. Hij heeft getoond dat hij mentaal sterk is door terug te keren naar Anderlecht, zijn waarde te tonen en de WK-selectie te halen."

"En dat heeft niemand hem cadeau gedaan. Hij heeft moeilijke periodes meegemaakt, maar uiteindelijk heeft hij zijn doel bereikt. Dat wil ik ook doen."

"Veel geleerd van topspelers"

Na goeie en slechte periodes in Italië en Turkije is Cavanda terug op het oude nest. Als jeugdspeler droeg hij al het shirt van Standard, maar hij moest vertrekken omdat hij niet altijd in de pas liep.

"Maar ik heb veel geleerd in mijn jaren in het buitenland", liet hij optekenen op de persconferentie. "Ik heb de kleedkamer gedeeld met toppers als Wesley Sneijder en Miroslav Klose. Ik heb vooral geleerd dat er geen "Ja, maar..." is. Ik heb nog altijd mijn karakter, maar nu weet ik wanneer ik moet zwijgen."