Bondsparket gaat in beroep tegen vrijspraak Preud'homme

do 20/04/2017 - 14:30 Het parket van de Belgische voetbalbond is het niet eens met de beslissing van de Geschillencommissie om Michel Preud'homme vrij te spreken. Het bondsparket heeft nu beslist om in beroep te gaan. De Geschillencommissie Hoger Beroep spreekt zich vrijdag in tweede aanleg uit over het dossier.

Michel Preud'homme moest voor dinsdag voor de Geschillencommissie verschijnen voor zijn gedrag in de POI-wedstrijd tegen Charleroi. Preud'homme ging toen na een strafschop voor Charleroi een discussie aan met de vierde scheidsrechter en gooide zijn notitieboekje weg.

Het bondsparket besliste na het bekijken van tv-beelden om een proces te starten tegen Preud'homme. Ze vroeg twee weken schorsing, waardoor hij de matchen tegen Anderlecht, KV Oostende en Zulte Waregem zou missen. Na de verdediging van Preud'homme besliste de Geschillencommissie dinsdag om de Club-trainer volledig vrij te spreken.

Het bondsparket gaat daar nu in tegen beroep. De Geschillencommissie Hoger Beroep spreekt zich vrijdag in tweede aanleg uit over het dossier.