Copa: "Of ik bij Lokeren blijf? Ik ben er zeker nog tot juni"

wo 11/01/2017 - 14:06 Sinds 2007 kan Lokeren tussen de palen rekenen op Barry Boubacar Copa (37). De Ivoriaanse doelman ligt er nog tot juni onder contract, maar blijft geheimzinnig over zijn toekomst. "Ik hoop mijn contract zo goed mogelijk uit te doen. En zolang je kunt spelen, moet je blijven voetballen."

Lokeren

Is Barry Copa ook volgend seizoen nog een speler van Lokeren? "Het is belangrijk om me op deze stage te concentreren en om het maximum te geven", zegt de Ivoriaanse doelman in Spanje aan Sporza.

"Ik hoop mijn contract hier zo goed mogelijk uit te doen. Ik ben dus na januari nog zeker bij Lokeren. Of ik hier volgend seizoen ook nog zal zijn? Tot juni ben ik zeker een speler van Lokeren."

Copa is 37. Denkt hij al aan zijn afscheid? "Ik denk aan een interview met Arsène Wenger (Arsenal-coach). "Zolang je kunt spelen, moet je blijven voetballen. Zolang je er plezier in hebt, moet je dat blijven doen", zei hij."

"Ik werk hard en ben zeer veeleisend. Ik geef mezelf geen geschenken. Mijn gezondheid is het belangrijkste. Tijdens mijn vakantie heb ik veel zieke kinderen gezien. Ik zal dus niet klagen, want ik heb het geluk om te kunnen voetballen."

"Ik geef het maximum, maar in het leven komt er altijd een einde. Dat kan over 10 maanden zijn, over 1 jaar of over 5 jaar. Ik bid gewoon tot God om gezond te blijven."

"Trainer worden? Waarom niet?"

Als Copa afscheid neemt van het profvoetbal, denkt hij dan aan een carrière als trainer? "Dat is een optie, waarom niet?"

"Ik heb meerdere pistes in mijn hoofd, maar dat blijft persoonlijk. Ik moet me nu concentreren op mijn werk, maar ik hoop in deze sport aan de slag te kunnen blijven."

Zal Copa in België blijven na zijn actieve carrière? "België blijft in mijn hart. Ik werd hier erg goed verwelkomd. Ik wil België dan ook bedanken."