OH Leuven legt zijn lot in handen van Ivan Leko

di 25/02/2014 - 16:23 In de strijd om het behoud heeft OH Leuven een wit konijn uit een hoge hoed getoverd. Ivan Leko, die stopt als Lokeren-speler, wordt de nieuwe coach. Leko volgt Herman Vermeulen op, die pas enkele weken geleden het roer overnam van Ronny Van Geneugden.

Lokeren OH Leuven

OH Leuven maakt in een ultieme poging om PO III te ontlopen een verrassende trainerskeuze en laat Ivan Leko zijn eerste stappen in het trainersvak zetten. Hij krijgt in Leuven een contract tot het einde van het seizoen. Als hij erin slaagt om OHL in eerste te houden, dan wordt zijn contract automatisch verlengd met een extra seizoen.

Belga

Als voetballer speelde Ivan Leko bij Hajduk Split en Malaga voor hij in België belandde. De vrijschopspecialist verdedigde de kleuren van Club Brugge, Beerschot en Lokeren. Leko verzamelde ook dertien caps bij Kroatië.

Als trainer staat Ivan Leko voor zijn vuurdoop. Zijn naam viel enkele weken geleden wel al eens bij OHL. Toen Emilio Ferrera in beeld was om Van Geneugden op te volgen, werd Leko als mogelijke assistent gezien. Leko bekeek toen een match vanuit de tribune.

OHL koos toen uiteindelijk om assistent Herman Vermeulen te promoveren tot hoofdcoach, maar onder Vermeulen werd operatie redding geen succes. Leuven zakte weg naar de voorlaatste plaats en heeft nog drie matchen om Play-off III te ontlopen. Het moet al een kloof van vijf punten ophalen op KV Mechelen of Waasland-Beveren.

Morgen persconferentie in Leuven

Leko en Leuven geven morgen op een persconferentie tekst en uitleg over de trainerswissel. Op dit moment is het nog onduidelijk welke rol Vermeulen nog kan spelen bij OHL.