Emilio Ferrera is de opvolger van Been bij Genk

ma 24/02/2014 - 17:21 Racing Genk legt zijn lot in handen van Emilio Ferrera. De 46-jarige trainer volgt Mario Been op en moet Genk weer op de rails krijgen. Genk en Been stopten gisteren de samenwerking, omdat de Nederlander de negatieve spiraal niet kon keren. Genk leed tegen Waasland-Beveren al zijn vijfde thuisnederlaag op rij.

Racing Genk

Genk heeft snel gehandeld na het ontslag van Mario Been en gaf Emilio Ferrera een contract. Hij tekende tot het einde van het seizoen, met een optie op een extra jaar.  "We vonden elkaar snel", zegt technisch directeur Gunter Jacob.

Belga

Emilio Ferrera was opgezet dat hij opnieuw de Belgische voetbalpers mocht trotseren. "Ik ben blij om hier te zijn en weer het werk te kunnen doen dat ik graag doe."

"Ik kom bij een grote club terecht, met goeie spelers. De situatie bij Genk is nu niet zo prettig, maar dat is een momentopname. Ik ga er alles aan doen, samen met spelers en het bestuur, om weer een grote ploeg te bouwen. Ik heb veel vertrouwen in de spelers."

"We hebben niet veel tijd, maar dat heb je zelden in het voetbal. Het speelt dan ook minder een rol, we gaan gewoon focussen op de essentie. Ik weet al precies hoe ik het ga aanpakken. De ambitie blijft om PO I te halen, maar ook donderdag in de Europa League willen we iets bereiken", zegt Ferrera.

"Ik had heimwee naar België"

Emilio Ferrera was tot vorige maand coach van Al Shabab en is na zeven jaar buitenland helemaal klaar om weer in België aan de slag te gaan. "Ik kon ook alles volgen. Ik heb de matchen tegen Club en Waasland-Beveren gezien en het was meteen duidelijk wat er scheelt." 

PhotoNews

"Genk heeft een heel goeie periode gehad en was op een bepaald moment zelfs de best voetballende ploeg van België. Waarom is dat weg en hoe krijgen we het terug? Dat moeten we nu uitzoeken."

Ferrera was al eens loodgieter bij een topclub, bij Club Brugge in 2007. "Maar ik denk dat de kaarten nu anders liggen. De kwaliteit van de spelers van Genk is hoger dan die bij Club toen."

Emilio Ferrera versleet al heel wat Belgische clubs, maar leerde de voorbije jaren dat het gras aan de overkant niet altijd groener is.

"Ik had heimwee naar België. Als je hier zit, zie je alles snel zwart in, maar eigenlijk zitten we hier goed. Ik heb ervaring opgedaan in het buitenland en besef nu: we moeten niet veel klagen in België."