Anderlecht huurt doelman Kudimbana van KV Oostende

vr 31/01/2014 - 10:17 Oostende en Anderlecht kunnen het goed met elkaar vinden. Jordan Lukaku en Fernando Canesin spelen al een paar maanden aan zee, nu ook de in Anderlecht overbodige Spanjaard Vico. Doelman Kudimbana verhuist dan weer voor een tijdje naar paars-wit.

Anderlecht KV Oostende

Anderlecht was op zoek naar een extra doelman en heeft die gevonden in de persoon van Nicaise Kudimbana. De 27-jarige Congolees wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan de landskampioen.

Kudimbana kent het huis en kan ons op korte termijn helpen om drie volwaardige doelmannen ter beschikking te hebben

Kudimbana stond tussen 2008 en 2011 al op de Brusselse loonlijst, maar werd toen uitgeleend. Hij stond begin dit seizoen in de basis van Oostende, maar raakte na enkele speeldagen zijn plaats kwijt aan Cédric Berthelin.

Sinds KVO onlangs de Gabonees Didier Ovono aantrok, zijn de kansen van Kudimbana om te spelen nog kleiner geworden. Aangezien Anderlecht door de knieblessures van Silvio Proto en Davy Roef in keepersnood zit, was Kudimbana in Anderlecht dan weer meer dan welkom.

"Kudimbana kent het huis en kan ons op korte termijn helpen om drie volwaardige doelmannen ter beschikking te hebben", zegt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck.

"Aanpassing van Vico verloopt moeilijker dan verwacht"

De 19-jarige Spaanse middenvelder Fede Vico maakt de omgekeerde beweging en wordt uitgeleend aan KVO. De jeugdinternational kwam in in juni over van de Spaanse tweedeklasser Cordoba, maar speelde nog geen minuut in de hoofdmacht van paars-wit.

"We geloven in het talent van Vico, maar zijn aanpassing verloopt moeilijker dan verwacht. Hij heeft speeltijd nodig om zich beter te kunnen aanpassen aan het Belgische voetbal. Dat kan KV Oostende hem bieden", meent Herman Van Holsbeeck.

Oostende-voorzitter Marc Coucke twittert het nieuws: