Chileen Castillo tekent tot 2018 bij Club Brugge

do 30/01/2014 - 18:14 Vlak nadat Anderlecht David Pollet vastgelegd had, is de Chileen Nicolas Castillo rond met Club Brugge. Net als collega-spitsbroeder Pollet tekende hij voor 4,5 jaar. Vrijdag wordt de 20-jarige officieel voorgesteld. "We moeten verstandig met hem omgaan", zegt sportief manager Arnar Gretarsson.

Club Brugge

De overgang van Castillo hing al enkele dagen in de lucht. Zijn Chileense club CD Universidad Catolica had begin deze week al de geldbedragen (3 miljoen euro in 3 schijven) op zijn site gezet, eergisteren landde hij in ons land en gisteren slaagde hij in zijn medische testen.

Castillo tekende gisteren al, maar de administratieve afhandeling zorgde voor een dag vertraging voor de transfer officieel werd. Vandaag ontving Club Brugge de vrijgave van Castillo.

Castillo loopt al rond met de bijnaam "Chileense Ibrahimovic". Hij scoorde 17 keer voor Universidad in 52 wedstrijden. Op het WK -20 was hij goed voor vier goals in evenveel matchen. Vorig jaar debuteerde hij ook al voor de A-ploeg van zijn land.

Gretarsson: "Verwacht hem klaar tegen play-offs"

Castillo tekende tot 2018 bij Club. "Hij is jong en heeft heel veel potentie, maar we moeten hem de tijd geven om zich aan te passen", vertelt sportief manager Gretarsson.

Belga

"Het is goed dat hij nu kon komen. Het wordt een prima inloopperiode naar volgend seizoen toe. Dat betekent niet dat we tot dan moeten wachten op hem. Ik verwacht hem klaar tegen de play-offs."

Als Club alle transferschijven uitbetaald heeft, zal Castillo 3 miljoen euro gekost hebben. "Veel geld voor een jonge speler. Maar het is onmogelijk om nog talenten te halen voor een spotprijs."

"Het wordt erg belangrijk om geen extra druk op zijn schouders te leggen. Maar het lijkt me dat hij met zijn beide voeten op de grond staat en zich door niks of niemand van de wijs laat brengen."

"Hij komt met zijn volle goesting naar Brugge. Ex-spits Carlos Bacca heeft hem overtuigd. We zullen nog veel plezier beleven aan Castillo, maar we moeten wel verstandig met hem omgaan."