Anderlecht plukt Pollet weg bij Charleroi

do 30/01/2014 - 17:49 David Pollet heeft zijn handtekening gezet onder een contract van 4,5 jaar bij Anderlecht. Alle Belgische topclubs toonden interesse in de 25-jarige aanvaller van Charleroi, die dit seizoen al elf goals maakte in 22 matchen. Het is de eerste inkomende wintertransfer voor Anderlecht.

Anderlecht Charleroi

Vorige winter vond Charleroi Pollet in Frankrijk bij Lens. Met zes goals in tien matchen toonde de blonde spits meteen zijn kunde.

En hij bevestigde dit seizoen: hij staat vierde in de topschutterslijst met elf doelpunten. De belangstelling was groot, Anderlecht won het pleit.

"Op sportief vlak zal de komst van Pollet de technische staf meer mogelijkheden bieden. De lange spits was een prioriteit voor Anderlecht", zegt algemeen manager Herman Van Holsbeeck.

"Ik wil de speler, de zaakwaarnemer en de bewindslui van Charleroi danken voor de constructieve medewerking. Deze transfer is dankzij hen in alle harmonie verlopen."

Tot nu toe viel deze transferperiode niet mee voor Anderlecht. De club greep naast Bryan Ruiz, Steven Defour en Thorgan Hazard - die soap is welbekend.

Pollet: "Trots"

Pollet glunderde bij de ondertekening van zijn contract in het Astridpark. "Ik ben echt trots om voor Anderlecht te mogen voetballen. Ik zal er alles aan doen om de hoge verwachtingen in te lossen."

"Ik wil mijn trainers, de stafmedewerkers, mijn medespelers en de fans van Charleroi bedanken voor hun steun en het begrip bij deze overgang. Dankzij hen kon ik deze grote stap zetten."