Vermeulen volgt Van Geneugden op bij OHL

zo 26/01/2014 - 20:01 Herman Vermeulen blijft tot het einde van het seizoen trainer van OH Leuven. Dat schrijft de club op haar website. Vermeulen was assistent onder de ontslagen Ronny Van Geneugden en moet OHL in eerste klasse houden. OH Leuven staat op dit moment 14e in de stand.

De afgelopen dagen werden vooral de namen van Emilio Ferrera en Georges Leekens genoemd als de belangrijkste kandidaten om Ronny Van Geneugden op te volgen bij OHL.

Maar zondagavond kwam de club met de mededeling dat het tot het einde van het seizoen het vertrouwen behoudt in Herman Vermeulen. Vermeulen kwam net voor de winterstage aan bij OHL als assistent van de ondertussen ontslagen Van Geneugden.

Afgelopen zaterdag won OHL, met Vermeulen voor het eerst als hoofdcoach, met 1-0 van Zulte-Waregem.

Vermeulen: "Er verandert niet zo veel voor mij"

Herman Vermeulen gaf bij Sporza meer uitleg over zijn promotie. "De club heeft me voor de match tegen Zulte Waregem al gesproken over de job als hoofdcoach. Het is niet zo dat de zege (1-0) de twijfel weggenomen heeft."

PhotoNews

"Ik heb zelf de boot afgehouden. Ik zit in de herfst van mijn carrière. Ik ging ervan uit dat we iemand van buiten de club zouden halen. Voor mij was dat ook geen probleem, want ik heb al vaak van positie gewisseld."

"Maar het bestuur heeft ook gezien wat we in de kleedkamer en op het veld hebben neergezet. Wellicht hebben zij geredeneerd dat dat verloren kon gaan door een nieuwe kracht die zich zou moeten inwerken. Maar er is geen tijd meer om te experimenteren, het moet meteen bingo zijn."

"Voor mij verandert er niet zoveel. Als assistent ben je op dezelfde manier met voetbal bezig. Het is nu aan de ploeg om de zeven resterende matchen goed te spelen. Enkel dat houdt mij bezig. Al de rest is protocollair."

OHL-woordvoerder: "Vermeulen heeft ons overtuigd"

"Wij zijn ervan overtuigd dat Vermeulen de juiste man is om OHL in eerste klasse te houden", verklaarde OHL-woordvoerder Chris Vandebroeck de keuze voor Vermeulen aan Sporza.

PhotoNews

"Hij kent de club al een aantal weken, terwijl een nieuwe coach hier van nul moet beginnen. Bovendien heeft hij ons de laatste weken overtuigd met zijn manier van werken. Vermeulen is iemand met heel veel ervaring, zowel in het binnen- als het buitenland."

"Ook de hele goeie wedstrijd tegen Zulte Waregem (kleine foto) heeft meegespeeld. Daarom vonden wij het niet meer nodig om verder te gaan met de gesprekken met andere trainers."

Spelen financiële redenen mee in de beslissing om niet voor Leekens of Ferrera te kiezen? "Neen, er is geen enkele kink in de kabel met die twee namen. Er was wel contact, maar we kiezen voor Vermeulen omdat we overtuigd zijn van zijn kwaliteiten."