El Ghanassy trekt naar het Midden-Oosten

do 23/01/2014 - 08:41 Update: do 23/01/2014 - 15:01 Yassine El Ghanassy ruilt AA Gent in voor Al Ain in de Emiraten. De Belgische middenvelder wordt verhuurd, met een aankoopoptie. "Ik zie dit niet als een stap achteruit", zegt El Ghanassy (23) in Het Nieuwsblad.

AA Gent

Tussen AA Gent-coach Mircea Rednic en Yassine El Ghanassy botert het al een tijdje niet. De vleugelspeler heeft nu een uitweg gevonden. Hij legt medische tests af bij Al Ain, de titelverdediger in de Verenigde Arabische Emiraten.

Jullie moeten ook niet denken dat ik naar hier kom voor het geld
Yassine El Ghanassy

AA Gent heeft een akkoord met Al Ain over een uitleenbeurt, met optie tot aankoop. "Ik ben heel tevreden", reageert El Ghanassy in Het Nieuwsblad. "Ik zie dit niet als een stap achteruit."

"Jullie moeten ook niet denken dat ik naar hier kom voor het geld. In de Emiraten speelt deze club elk jaar voor de titel, ze doen ook altijd mee voor de Aziatische Champions League."

"Natuurlijk heeft Al Ain veel middelen, maar ik ben hier vooral om mijn carrière een nieuw elan te geven. Ik ben nog jong en ambitieus. Ik kan hier mijn levensstijl veranderen en mijn verleden in België achterlaten."

Opvolger van Bastos

De verwachtingen zijn hooggespannen bij Al Ain. Yassine El Ghanassy moet in de Verenigde Arabische Emiraten Michel Bastos (ex-Lyon) vervangen. De Braziliaanse flankaanvaller werd uitgeleend aan Roma.

Bekendste namen bij Al Ain zijn de Spaanse coach Quique Flores (ex-Valencia, -Atletico en -Benfica) en de Ghanese aanvaller Asamoah Gyan.

Ook Cendros en Kola zijn weg

AA Gent zag zijn kern nog verder afslanken, want ook Pablo Cendros en Rodgers Kola verlaten de ploeg. De Spaanse verdediger verbrak zijn contract bij Gent en trekt wellicht naar Alcoron, de Spaanse tweedeklasser waar Duchâtelet de touwtjes in handen heeft.

De toekomst van de Zambiaan Rodgers Kola ligt dan weer in Israël. De spits gaat aan de slag bij Hapoel Ironi Kiryat Shmona.