Van Geneugden is geen trainer meer bij OHL

di 21/01/2014 - 16:23 OH Leuven en trainer Ronny Van Geneugden hebben in onderling overleg een einde gemaakt aan hun samenwerking. OHL staat op de 15e en voorlaatste plaats. "De chemie brokkelde af."

OH Leuven

Vorig weekend verloor OHL met 2-0 bij Charleroi en gleed het weg naar de 15e en voorlaatste plaats.

Belga

OHL komt dus in acuut degradatiegevaar en coach Ronny Van Geneugden betaalt de rekening. "Gelet op de huidige positie in het klassement hebben OHL en Ronny Van Geneugden in onderling overleg beslist om een einde te maken aan de samenwerking", klinkt het bij de Leuvense club.

"We willen benadrukken dat we met pijn in het hart afscheid nemen van Ronny. Hij verdient eigenlijk een standbeeld voor wat hij in zijn 3,5 jaar bij ons neerzette. Hij leidde OHL naar de titel in tweede en hield ons twee jaar in eerste."

OH Leuven gaat op zoek naar een nieuwe trainer om Van Geneugden op te volgen. Voorlopig zal assistent-coach Herman Vermeulen de trainingen leiden.

Voorzitter: "Motor sputterde"

OHL-voorzitter Jan Callewaert geeft wat uitleg over het ontslag bij Sporza. "Ronny leverde hier 3,5 jaar lang fantastisch werk, maar de motor sputterde toen we de lat hoger legden."

PhotoNews

"De chemie was aan het afbrokkelen en dat zag je ook aan de resultaten. We hebben de beslissing zo lang mogelijk willen uitstellen. Maar uiteindelijk wordt de druk zo groot dat er wel veranderingen moeten komen en dat je een schokeffect moet kunnen brengen."

"Met alles wat we hebben opgebouwd, willen we absoluut niet degraderen. We hopen dat de fans nog meer achter de ploeg gaan staan en dat op het veld alle neuzen van de spelers in dezelfde richting wijzen. Ik wil meer resultaten zien en denk dat dat wel zal lukken."

"We hebben deze beslissing ook genomen om een signaal te geven aan de spelers: "Jongens, nu is het aan jullie!". De spelers hebben dit zeker niet geforceerd. Het was een bestuursbeslissing."

"Vertrouwen in Vermeulen"

OH Leuven moet nu op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. "We willen geen overhaaste beslissing nemen. We hopen een goeie coach te kunnen aantrekken", zegt voorzitter Jan Callewaert aan Sporza.

"We hebben alle vertrouwen in T2 Herman Vermeulen en het team rond hem. Herman heeft veel ervaring en heeft me gezegd dat de capaciteiten en het talent aanwezig is om in eerste klasse te blijven."