AA Gent rondt de transfers van Milicevic en Diabaté af

wo 15/01/2014 - 17:32 AA Gent heeft Danijel Milicevic aan de haak geslagen. De 28-jarige middenvelder komt over van Charleroi en heeft een contract getekend voor 3,5 seizoen. Zié Diabaté strijkt dan weer op huurbasis neer van Dijon. Voor Gent gaat het om de vierde en vijfde winteraankoop.

AA Gent Charleroi

Bij Sporting Charleroi was Danijel Milicevic 2,5 seizoen een vaste waarde in het centrale compartiment. Daarvoor was de creatieve Zwitser met Servische roots aan de slag bij Eupen.

Na de transfer van Onur Kaya naar Lokeren dreigt Charleroi fel verzwakt aan het nieuwe jaar te beginnen. Bovendien staat ook nog een aantal teams in de rij voor steraanvaller David Pollet.

Voor AA Gent is Milicevic, die ongeveer een miljoen euro zou kosten en rugnummer 77 krijgt, de vierde versterking van de winterstop. Eerder trok het ook al Habib Habibou, Ante Puljic en Matz Sels aan.

Later op de dag mocht Gent dan ook nog eens de komst aankondigen van de verdediger Zié Diabaté. De 24-jarige Ivoriaan wordt tot het einde van het seizoen geleend van de Franse tweedeklasser Dijon, met aankoopoptie.

Coach Mircea Rednic kent Diabaté goed, want hij haalde hem vorig seizoen al op uitleenbasis naar Standard. Ook bij Dinamo Boekarest werkten ze samen.

Tweets over de transfer van Milicevic: