AA Gent plukt Habibou weg bij Zulte Waregem

zo 05/01/2014 - 15:22 AA Gent heeft een nieuwe spits beet: het heeft zich versterkt met Habib Habibou. Habibou komt over van Zulte Waregem en zal een contract voor 3,5 jaar tekenen. Hij scoorde dit seizoen al tien goals voor Essevee.

AA Gent Zulte Waregem

AA Gent had aangekondigd dat het zich na een tegenvallende eerste seizoenshelft ging versterken en de club houdt woord. Na verdediger Ante Puljic en doelman Matz Sels heeft AA Gent dus zijn derde aanwinst beet.

De transfer van Habibou is geen verrassing. Het was al langer bekend dat AA Gent gecharmeerd was door de Franse spits. Gisteren legde hij zijn medische tests met succes af. Er is een akkoord tussen de clubs en dus zal Habibou voor 3,5 jaar tekenen.

Rond 15.30u stapte Habibou ook al op het vliegtuig richting Oliva in Spanje, waar hij de stage zal afwerken bij zijn nieuwe club.

Habibou speelde sinds 2010 voor Zulte Waregem. Vorig jaar werd hij na de winterstop zes maanden uitgeleend aan Leeds United. Dit seizoen was Habibou dikwijls van goudwaarde voor Zulte Waregem, waar hij tien goals scoorde.