Vercauteren is nieuwe coach van KV Mechelen

zo 05/01/2014 - 11:23 KV Mechelen heeft Frank Vercauteren vandaag voorgesteld als nieuwe hoofdtrainer. Vercauteren volgt Achter de Kazerne de ontslagen Harm van Veldhoven op en tekende een contract tot het einde van het seizoen. "Ik wil vertrekken van het werk van Van Veldhoven."

KV Mechelen

KV Mechelen beleeft een onrustig seizoen en Frank Vercauteren moet de club nu weer stabiliteit bezorgen. De spelers en de rest van de technische staf zijn op dit moment op stage in Spanje.

Belga

"Dinsdag vertrek ik naar Murcia. Ik zal daar vooral observeren en praten met spelers en staf", zegt Vercauteren. "Daarna zullen we samen bespreken wat er moet gebeuren. Ik wil vooral vertrekken van het werk van Van Veldhoven."

Vercauteren werd in België kampioen met Anderlecht en Genk, dat hij in 2011 verliet. "Maar ik heb de Belgische competitie de laatste maanden gevolgd, dus ik verwacht geen grote verrassingen. Veel heb ik niet in te halen."

Voor KV Mechelen leek Besnik Hasi, de assistent-coach van Anderlecht, de eerste kandidaat om Van Veldhoven op te volgen. "Maar ik voel me geen tweede keuze. Clubs mogen contacteren wie ze willen, daar heb ik geen probleem mee. En anders was de post van hulpcoach bij Anderlecht vrij", lacht Vercauteren.

Vercauteren komt terug waar het begon

Vercauteren maakte in 1997 zijn debuut als hoofdcoach bij KV Mechelen. Hij leidde KVM toen naar de eindronde in tweede klasse. "Ik heb heel goede herinneringen aan die periode. Het is een eer dat de club aan mij gedacht heeft." De eerste match van Vercauteren wordt ook een weerzien, want op 19 januari ontvangt KVM Anderlecht.

Timmermans: "Eerst samenwonen en dan trouwen"

Belga

Vercauteren tekende bij KV Mechelen tot het einde van het seizoen. "We willen eerst samenwonen voor we trouwen", legt KVM-voorzitter Johan Timmermans uit.

"Dit was geen moeilijke bevalling. Er waren signalen dat hij oren had naar een nieuwe uitdaging bij ons. We zaten meteen op dezelfde golflengte en vonden snel een akkoord. Dit is voorlopig een project op korte termijn."

"We rekenen erop dat Frank voor stabiliteit zal zorgen. Hij is een coach met heel wat ervaring en is bekend voor zijn goeie organisatie. Hopelijk leidt dat nu tot de broodnodige resultaten."