KV Mechelen zet Harm Van Veldhoven op straat

ma 30/12/2013 - 13:32 KV Mechelen heeft afscheid genomen van coach Harm Van Veldhoven. "De resultaten bleven uit", luidt de mededeling. Van Veldhoven was sinds begin vorig seizoen aan de slag bij KV Mechelen, toen hij Marc Brys opvolgde.

KV Mechelen

"De resultaten bleven uit, op de opflakkering tegen Kortrijk na", zegt voorzitter Johan Timmermans op de KVM-site. "We hebben steeds goed met Harm Van Veldhoven kunnen samenwerken, maar - bij gebrek aan die resultaten - oordeelden we dat we nu moesten ingrijpen."

"Vrijdag beginnen de trainingen opnieuw en twee dagen later vertrekt de groep op stage. We hopen tegen eind deze week een vervanger aan te stellen."

KV Mechelen kent een moeilijk seizoen en staat na 21 speeldagen op een 13e plaats. Met de 5-2-zege tegen Kortrijk van twee weken geleden leek KVM terug op het goede spoor te zitten, maar de 3-0-nederlaag tegen rechtstreekse concurrent Lierse van vorige donderdag kwam hard aan in Mechelen.

Vijfde ontslag in eerste klasse

Van Veldhoven is al de vijfde trainer in eerste klasse die moet opkrassen. Juan Carlos Garrido (Club Brugge), Enzo Scifo (Bergen), Victor Fernandez (AA Gent) en Glen De Boeck (Waasland-Beveren) gingen hem dit seizoen al voor.