Renard wordt assistent van Fi Vanhoof bij KV Mechelen

ma 23/12/2013 - 18:07 Wat al een tijdje in de lucht hing, is vandaag ook officieel bekend geraakt. Olivier Renard wordt de assistent van sportief directeur Fi Vanhoof bij KV Mechelen. De doelman die momenteel nog op uitleenbasis aan de slag is bij Charleroi, keert meteen terug naar Mechelen en begint vrijdag aan zijn taak. "Als je deze kans krijgt, twijfel je niet", reageert Renard.

"We hadden vandaag een goed gesprek met Renard", laat Fi Vanhoof (foto) weten op de website van KV Mechelen.

PhotoNews

"Ik was al langer vragende partij om het sportieve beleid meer te ondersteunen. Daarom wordt mijn huidige functie uitgebreid en gaan we die taak met twee invullen."

"Het gaat voornamelijk om spelerscontacten, scoutingopdrachten en de opvolging met de trainersstaf. Daarnaast wordt Olivier Renard ook een klankbord voor mij. Vrijdag nemen we de praktische organisatie onder de loep, zodat Renard zich tijdens de winterstop volop kan inwerken."

Renard: "Niet twijfelen bij zo'n kans"

Olivier Renard stopt dus als doelman bij Charleroi en keert terug naar oude bekende KV Mechelen. "Woensdag train ik nog een laatste keer. Ik weet niet of ik in de kern zal zitten voor de match tegen Racing Genk (donderdag), maar vrijdag ben ik terug bij Mechelen", zegt Renard.

"Ik word de assistent van Fi Vanhoof en zal me vooral bezighouden met scouten. Met vier ogen zullen we meer zien. Ik zal ook veel van Fi kunnen leren. Ik zal deze mooie job met veel plezier doen. Ik heb een mooie carrière gehad en als je deze kans krijgt, moet je niet twijfelen."