Glen De Boeck ontslagen bij Waasland-Beveren

di 29/10/2013 - 08:42 Waasland-Beveren heeft coach Glen De Boeck ontslagen. De club is na 12 speeldagen voorlaatste in de Jupiler Pro League met 8 punten. Het nieuws is verrassend, omdat manager Dirk Poppe zondag nog openlijk zijn steun aan de coach had uitgesproken.

Waasland-Beveren

De 42-jarige De Boeck was net geen jaar coach bij de club uit het Waasland. Vorig jaar in november had hij de taken overgenomen van Dirk Geeraerd en hij hield de club in de eerste klasse.

Belga

Dit seizoen mikte Waasland-Beveren hoger dan de strijd tegen de degradatie, maar voorlopig is de club toch weer veroordeeld tot een overlevingsgevecht. Met 8 punten uit 12 wedstrijden is ze voorlaatste, op 6 punten van de top 10.

Waasland-Beveren kon dit seizoen maar één keer winnen, tegen Oostende. Vorig weekend werd in eigen huis met 0-2 verloren van Lokeren. Manager Poppe (foto) verontschuldigde zich gisteren bij de supporters voor de prestatie van zijn team. "Dat we de sportieve staf en de spelers hiervoor verantwoordelijk stellen, moet duidelijk zijn", zei hij.

Zondag had hij wel nog openlijk zijn steun aan coach De Boeck uitgesproken. "We moeten naar oplossingen zoeken en gaan Glen hier zeker bij betrekken. Hij is de coach en blijft dat voorlopig ook. Donderdag gaan wij naar Standard met Glen als trainer", klonk het toen nog.

Vierde ontslag in de Jupiler Pro League

Het ontslag van De Boeck is al de vierde breuk tussen club en trainer in de Jupiler Pro League dit seizoen. Club Brugge nam afscheid van Juan Carlos Garrido, AA Gent schoof Victor Fernandez opzij en Bergen zette Enzo Scifo op de keien.

Glen De Boeck droeg als speler de shirts van Boom, KV Mechelen en Anderlecht, coach was hij al van Cercle Brugge, Germinal Beerschot en VVV in Nederland.

De Boeck zaterdag: "Ik zie het nog zitten"

Op de persconferentie na de nederlaag tegen Lokeren voelde Glen De Boeck zich nog nog gesteund door het bestuur van Waasland-Beveren.

VRT vod