AA Gent neemt afscheid van coach Fernandez

ma 30/09/2013 - 18:37 Victor Fernandez is ontslagen bij AA Gent. Gent staat momenteel achtste met 13 op 27 en de Spanjaard kreeg kritiek voor het geleverde voetbal. Hij is al de derde trainer voor wie het doek valt dit seizoen, na Juan Carlos Garrido (Club) en Enzo Scifo (Bergen).

AA Gent

"De Raad van Bestuur heeft unaniem beslist om de samenwerking met Fernandez en zijn assistent Julian Jimenez stop te zetten", luidt het in een mededeling. "We bedanken hen beiden voor hun inzet en de kennis en ervaring die zij met de spelersgroep hebben gedeeld."

Al een tijdje was de positie van Fernandez bij AA Gent wankel. Met slechts dertien punten uit negen wedstrijden kon hij de verwachtingen van de club niet waarmaken. Niet alleen het resultaat viel tegen, ook het spelniveau was vaak zeer zwak. De laatste zege dateert intussen al van eind augustus, toen AA Gent met 1-0 van Bergen won.

Gent mag voor de derde keer in twaalf maanden op zoek naar een nieuwe coach. Eerder passeerden Trond Sollied en Bob Peeters de revue.