Club beëindigt de samenwerking met Garrido

do 19/09/2013 - 07:54 Juan Carlos Garrido is niet langer de coach van Club Brugge. De Spanjaard, amper tien maanden aan de slag in Brugge, lag onder vuur door het matige spel van Club. "Als het gevoel op beterschap over is, dan moet je ingrijpen", zegt manager Vincent Mannaert.

Club Brugge

De drastische beslissing van Club om Garrido de deur te wijzen komt niet helemaal onverwacht. Er heerste al een tijdje ongenoegen in Brugge. De uitschakeling in de voorrondes van de Europa League kwam aan als een mokerslag en vooral het belabberde spelniveau was bestuur en supporters een flinke doorn in het oog.

Belga

Met 17 op 21 bekleedt Club dan wel de tweede plaats in de competitie - op 4 punten van leider Standard, maar wel voor Anderlecht en Racing Genk – het bestuur had er bij monde van sportief manager Arnar Gretarsson begin september nog letterlijk op aangedrongen om snel beter voetbal te willen zien.

Die roep viel bij Garrido en zijn spelerskern in dovemansoren, want Club bleef in hetzelfde bedje ziek: weinig ideëen, weinig sprankels. Garrido bleef volhouden dat zijn team een proces doormaakte, waarbij hij in het begin van de voorbereiding niet kon rekenen op een aantal laat teruggekeerde internationals en een rist geblesseerde sleutelspelers.

Zijn haring braadde echter niet meer en dus besliste het bestuur om de samenwerking met de Spanjaard te beëindigen. Zo komt een einde aan een bewind van tien maanden, Garrido was op 15 november van vorig jaar in dienst getreden.

"Clement en Van der Heyden nemen voorlopig over"

Club Brugge bracht het nieuws met een korte mededeling op zijn website. "Deze morgen werd de samenwerking met hoofdcoach Juan Carlos Garrido en fysiektrainer Jorge Simo stopgezet."

"In afwachting van de aanstelling van een opvolger nemen assistent-coaches Philippe Clement en Stephan Van der Heyden de sportieve leiding over."

Zondag staat voor Club de absolute topper op het programma. Om 14.30u ontvangt het Anderlecht in het Jan Breydelstadion. Vorig jaar was Clement interim-coach toen Club naar Anderlecht trok, het werd toen 6-1.

Mannaert: "Geloof op beterschap was verdwenen"

Algemeen manager Vincent Mannaert gaf in De Ochtend op Radio 1 een woordje uitleg.

Belga

"We waren op het punt gekomen dat het geloof op beterschap verdwenen was en dan moet je de samenwerking beëindigen", zei Mannaert.

"Garrido had het vorig jaar behoorlijk goed gedaan, vooral in de play-offs. We hadden gehoopt om daarop te kunnen voortbouwen, maar jammer genoeg is dat niet gelukt en werden we Europees uitgeschakeld."

"We zijn er dit seizoen nog niet in geslaagd om een volledige match goed te spelen", zegt Mannaert. "Het spelniveau was onvoldoende. En als het geloof in beterschap over is, dan moet je ingrijpen."

Uw mening