Been twee jaar langer coach van Racing Genk

vr 28/06/2013 - 13:40 Mario Been en Racing Genk hebben elkaar gevonden. De Nederlandse coach heeft zijn contract, dat tot juni 2014 liep, met twee seizoenen verlengd. "We zijn opgetogen dat we een topcoach als Been voor langere tijd aan ons kunnen binden."

Racing Genk

Na de eerste training eerder deze week hing er spanning in de lucht toen Been gevraagd werd of hij zou bijtekenen. De coach liet doorschemeren dat er een financieel meningsverschil was tussen hem en het bestuur. Die explosieve situatie heeft de club ondertussen dus ontmijnd.

Belga

Dat Genk en Been elkaar dus toch weer gevonden hebben, stemt de twee partijen zeer gelukkig. "Ik ben blij dat we tot een overeenkomst gekomen zijn", zegt Been. "Bij Genk werken we met zijn allen aan een fijn en ambitieus project. Ik blijf er met veel plezier deel van uitmaken."

Algemeen directeur Dirk Degraen (op de foto naast Been) is ook in zijn schik. "We zijn opgetogen dat we een topcoach als Been voor langere tijd aan ons kunnen binden. De uitslagen uit het verleden doen het beste vermoeden voor de toekomst. Hij past perfect in onze strategie om langzaam maar zeker een stabiele topclub te worden."

Been kwam in 2011 terecht bij Genk en won dit jaar met de club de beker. De 49-jarige Nederlander had nog een contract tot het einde van het nakende seizoen en plakt er daar dus twee aan vast.