Club-Charleroi opent competitie op 26 juli

ma 10/06/2013 - 11:49 De kalender van het seizoen 2013-2014 is bekendgemaakt. Club Brugge-Charleroi opent de Jupiler Pro League-competitie op vrijdag 26 juli. Op 15 maart eindigt de reguliere competitie. Play-off I begint op 29 maart en eindigt op 18 mei. De nieuwe jaargang opent officieel met de Supercup Anderlecht-Genk op 21 juli om 16u in Anderlecht.

Jupiler Pro League  |  Play-offs

Play-off I
Standard 1-0 Racing Genk
Club Brugge 2-0 Zulte Waregem
Anderlecht 3-1 Lokeren
Play-off II Finale
Oostende 2-2
(pen: 7-6)
Kortrijk

"Er verandert niets aan formule"

Ludwig Sneyers, de directeur-generaal van de Pro League, kondigde meteen aan dat er niets verandert aan de formule van het nieuwe seizoen. En wellicht ook niet voor het seizoen 2014-2015. "De opties van de studie van Ernst & Young, die het nieuwe format met de play-offs onder de loep nam, zijn namelijk nog onvoldoende uitgewerkt."

PhotoNews

Daarop lanceerde Sneyers de openingsmatch Club Brugge-Charleroi en volgde de hele eerste speeldag. Nieuwkomer Oostende mag al meteen op bezoek bij Genk, Zulte Waregem bezoekt Lierse en Anderlecht ontvangt Lokeren. Ook Standard speelt thuis, tegen KV Mechelen.

Op de derde speeldag komen de eerste toppers eraan. En het zijn er meteen drie: Club Brugge-Zulte Waregem, Anderlecht-AA Gent en Genk-Standard.

Op de achtste speeldag is er Club Brugge-Anderlecht, op de 12e speeldag Club Brugge-Genk en Anderlecht-Standard.

De bekerfinale is in principe op 22 maart. Die wordt daarmee weer vooruitgeschoven. Dit jaar was die op 9 mei. De allerlaatste wedstrijd van het seizoen is op 25 mei de return van de barrage om het laatste Europese ticket.

Kleine veranderingen

  • De Pro League voerde toch enkele kleine wijzigingen door. Er komt een maximumprijs voor de bezoekende fans. Ze betalen maximaal 20 euro voor een zitplaats en 15 euro voor een staanplaats. Vorig seizoen waren er enkel maximumprijzen voor de play-offs en was er in de reguliere competitie onder meer een dispuut tussen OHL en KV Mechelen over de ticketprijzen.
  • Ook nieuw is dat de leeftijdsgrens in de beloftecompetitie wordt geschrapt. Profs die terugkeren uit een blessure, kunnen dus weer zonder problemen bij de beloften aantreden. En de competitieformule wordt aangepast: eerst is er een traditionele speelronde. Nadien een poule met de top 8 en een poule met de laatste 8. Er is ook een bekercompetitie met 32 teams.