Stanley Menzo wordt coach van Lierse

di 14/05/2013 - 14:23 Update: di 14/05/2013 - 15:38 Lierse heeft tussen zijn ex-spelers een nieuwe trainer gevonden. Ex-doelman Stanley Menzo heeft een contract voor twee seizoenen getekend. "Ik wil Lierse weer het gezicht geven dat ik heb gekend in mijn vorige periode", zegt de Nederlander.

Lierse

Stanley Menzo flirtte al een tijdje met Lierse en vandaag kon de club hem officieel voorstellen als de nieuwe coach voor de komende twee seizoenen.

PhotoNews

Menzo moet stabiliteit brengen in de trainersstaf, want die is afgelopen seizoen een paar keer door elkaar geschud. Chris Janssens begon als hoofdtrainer, maar werd half november bedankt voor bewezen diensten.

De Egyptenaar Hany Ramzy verving hem, maar die zette in maart op zijn beurt een stap opzij en werd vervangen door interim-trainers Eric Van Meir en de Duitser Daniel Simmes. Die konden maar net Play-off III vermijden en mogen bij Lierse blijven als Menzo's assistenten. Van Meir wordt assistent-coach, Simmes zal T3 zijn.

Menzo (49) stond van 1996 tot 1999 onder de lat bij Lierse, waarmee hij de hoogdagen (en landstitel) beleefde onder Eric Gerets.

Menzo speelde ook bij Ajax, PSV en het Nederlandse elftal. In 2010 werd hij hulptrainer van Vitesse en daar had hij nog een contract voor één jaar. "Maar ik kon weg via een opstapclausule. Vitesse weet dat ik de ambitie had om ergens hoofdtrainer te worden", zegt Menzo.

Menzo: "Ik sta te popelen"

Stanley Menzo is trots dat hij de nieuwe hoofdtrainer van Lierse is. "Lierse moet weer passie en ambitie uitstralen", zegt Menzo op de persconferentie.

PhotoNews

"Ik keer terug naar de club waar ik als speler de titel en de beker won. Ik ben blij dat ik hier mijn ambitie als hoofdcoach kan waarmaken. Ik sta te popelen om te beginnen. Ik wil Lierse weer het gezicht geven dat ik heb gekend in mijn vorige periode."

"De spelers ken ik niet zo goed, maar ik reken op de informatie van Eric Van Meir. Voor de transfers heb ik alle vertrouwen in Tomasz Radzinski. Ik ben een winner. De resultaten komen op de eerste plaats, mooi voetbal op de tweede."

Van Meir: "Meer kwaliteit bij de spelers"

Eric Van Meir wordt volgend seizoen de eerste assistent-coach van hoofdtrainer Menzo. "Sinds de komst van Walter Grootaers en Tomasz Radzinski waait een nieuwe wind bij Lierse", zegt Van Meir.

PhotoNews

"De komst van Menzo is een nieuwe stap. Stanley zal met zijn ervaring en persoonlijkheid voor rust zorgen. Bovendien kan hij goed met jonge talenten werken.

"We hebben nu een goede staf, nu moet er bij de spelers meer kwaliteit komen.Tot nu toe merkte ik veel goede wil, maar te weinig kwaliteiten."

"Ik hoop dat we vanaf nu betere resultaten zullen neerzetten. Hopelijk moeten we vanaf nu niet meer naar de kelder van het klassement kijken. We mikken op de middenmoot of zelf meer."

Samy: "Belangrijk dat fans Menzo steunen"

Lierse-voorzitter Maged Samy zat op de persconferentie naast zijn nieuwe trainer. "We hadden een lijst met veel kandidaten, maar iedereen vond dat Stanley Menzo de beste optie was", zegt Samy.

"We zijn vier maanden geleden al met Stanley beginnen te praten. Als trainer ken ik hem niet zo goed, maar Menzo is een legende bij onze supporters. Het is belangrijk dat onze nieuwe coach de steun krijgt van de fans.

"We mikken op een rustig seizoen, zonder specifieke doelstelling."