Mazzu: "Trots dat ik coach van Charleroi ben"

do 02/05/2013 - 09:40 Update: do 02/05/2013 - 18:20 Charleroi heeft een nieuwe hoofdtrainer gevonden. Felice Mazzu, dit seizoen een tijdlang coach van tweedeklasser WS Woluwe, is de gelukkige. De 47-jarige Mazzu is voorgesteld aan de pers en mag op 1 juni aan de slag gaan. "Ik wil bewijzen dat ik mijn plaats in eerste klasse waard ben."

Charleroi

Mazzu gooide dit seizoen hoge ogen met het bescheiden Woluwe. De club veroverde de eerste periodetitel in tweede klasse en wist zich zo al snel verzekerd van deelname aan de eindronde.

Belga

Maar door financiële problemen raakte Woluwe even aan lagerwal en twee weken geleden koos Mazzu samen met enkele spelers eieren voor zijn geld.

Mazzu gaat zijn geluk nu vanaf 1 juni beproeven bij eersteklasser Charleroi, waar hij geboren en getogen is. Daar stond Yannick Ferrera dit seizoen een hele poos aan het bewind, maar net na de sportieve redding besliste hij op te stappen.

Ferrera werd opgevolgd door depanneur Luka Peruzovic, maar toen die het bestuur om duidelijkheid vroeg mocht hij zijn functie als T1 weer inleveren en werd hij opgevolgd door een tijdelijk triumviraat.

Mazzu: "Ik ben heel trots"

Felice Mazzu is kind aan huis bij Charleroi. Hij speelde jaren bij de jeugdteams en woonde 25 jaar op een boogscheut van het stadion.

Belga

"Ik ben heel trots dat ik trainer ben van deze club. Als speler was ik niet goed genoeg, maar ik ben altijd blijven werken om in het voetbal te blijven en dit te bereiken", zegt Mazzu.

"Ik weet dat ik mij moet bewijzen. Ik hoop dat ik kan tonen dat ik mijn
plaats in eerste klasse waard ben. Ik hoop dat dit nog maar het begin is van iets moois. We mikken op een plaats bij de top acht."

"De club wil de sterkhouders behouden en nog enkele versterkingen aantrekken. Ik ben wel geen voorstander van een te grote kern. Daar heeft Charleroi dit seizoen problemen mee gehad."

Mehdi Bayat: "Een voorbeeld voor de spelers"

Manager Mehdi Bayat is overtuigd dat Felice Mazzu de juiste coach is voor Charleroi. "Samen met hem willen we weer een grote club worden", zegt Mazzu.

Belga

"We hebben Mazzu niet alleen gekozen omdat hij uit Charleroi komt. Hij is iemand met de juiste waarden en normen. Dat heeft hij bij Woluwe bewezen. Toen er interesse was van Standard is hij gewoon gebleven. Hij is een voorbeeld voor de spelers."

"Felice past bij ons project voor de volgende drie seizoenen. Het was lang geleden dat ik een hoofdcoach ook over de jeugd had horen praten. Natuurlijk moeten de resultaten nu nog volgen, maar ik denk dat het zal lukken. Felice is de ideale trainer voor ons."

"We willen dat het weer rustig wordt bij Charleroi. Die rust ontbrak de afgelopen seizoenen."