Jacky Mathijssen is geen Beerschot-coach meer

ma 26/03/2012 - 17:01 Jacky Mathijssen vertrekt als coach bij Beerschot, waar hij 16 maanden aan de slag was. Beide partijen gaan met onmiddellijke ingang uit elkaar. Hij zit dus zaterdag al niet meer op de bank in de eerste match in Play-off II van Beerschot, bij Bergen.

Beerschot

Jacky Mathijssen nam vorig seizoen het roer over bij Beerschot, na het vertrek van Glen De Boeck. Hij was bijna 16 maanden coach, voor Beerschot vandaag in een communiqué afscheid van hem nam.

"De club wenst Jacky te bedanken voor het werk dat hij de voorbije 16 maanden bij Beerschot heeft geleverd", luidt het. "Om de voorbereiding op de play-offs niet te verstoren, zullen beide partijen hierover niet communiceren." Volgende week maandag geeft de club een persconferentie.

De trainingen en wedstrijden bij Beerschot zullen voorlopig onder leiding van assistent Wim De Corte zijn. Afgelopen seizoen was die nog trainer bij tweedeklasser Wetteren.

Mathijssen had vragen over toekomst

Mathijssen beklaagde zich onlangs nog over de onzekerheid die er rond zijn toekomst heerste. "Ik kan begrijpen dat de club met iemand anders praat, maar ik had dat wel graag geweten", zei Mathijssen een week geleden nog.

Het gerucht doet de ronde dat Beerschot met Adrie Koster (ex-Club Brugge) heeft gepraat, ook al werd dat op het Kiel met klem ontkend.