Van Wijk pakt meteen zijn koffers bij Bergen

di 28/02/2012 - 12:09 Dennis van Wijk vertrekt met onmiddellijke ingang bij Bergen. Het contract tussen de Nederlandse trainer en de club is verbroken. Dat zijn beide partijen dinsdagochtend overeengekomen.

Bergen

Dennis van Wijk had zaterdag na de wedstrijd tegen Bergen aangekondigd dat hij zijn aflopende contract niet zou verlengen. De persconferentie schoot bij Bergen in het verkeerde keelgat. De club zette de coach zondag op non-actief.

Belga

Van Wijk was sinds januari 2011 aan de slag in Bergen. Hij loodste de club naar eerste klasse, maar na een goed seizoensbegin loopt het de laatste weken minder. Na Nieuwjaar kon Bergen nog geen wedstrijd winnen.

In Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws van dinsdag had Van Wijk nog de hoop uitgedrukt dat hij het seizoen zou kunnen afmaken. De Nederlander deed er ook een boekje open over de woelige kleedkamer van Bergen.

"Er waren incidenten met onder meer Nicaise, Jay, Dalmat, ... moet ik nog doorgaan? Tot Nieuwjaar heb ik de kleedkamer goed kunnen runnen. Maar toen mijn contractverlenging uitbleef, begonnen enkele spelers zich te roeren. Ik heb alles lang binnenskamers gehouden."

"50% van de supporters is voor mij en 50% tegen. Maar dat is bij Arsenal en Real ook zo. De kleedkamer stond niet meer 100% achter mij, maar dat is logisch. Je kunt maar elf spelers opstellen."