Zulte Waregem ontslaat coach Kalezic

di 27/12/2011 - 14:08 Zulte Waregem heeft de samenwerking met coach Darije Kalezic stopgezet. Dat heeft het bestuur beslist na de tegenvallende resultaten. De fusieclub moet dit seizoen tegen de degradatie vechten. "Het is zeer jammer, maar er moest iets gebeuren." Binnen een week moet zijn opvolger bekend zijn.

Zulte Waregem

Darije Kalezic was sinds vorige zomer coach aan de Gaverbeek. Hij kwam over van de Nederlandse club De Graafschap en volgde Hugo Broos op.

Belga

Kalezic kreeg Zulte Waregem niet op de rails. De fusieclub vecht dit seizoen tegen de degradatie.

Zulte Waregem staat na 19 speeldagen op een ontgoochelende 14e plaats in het klassement, met 15 punten. Het 1-0-verlies maandag op het veld van Club Brugge was voor Kalezic de spreekwoordelijke druppel.

Na Guido Brepoels (STVV) en Adrie Koster (Club Brugge) is Kalezic de derde ontslagen coach dit seizoen in de Jupiler Pro League.

"Zeer jammer dat het zo ver is moeten komen"

"De beslissing om de samenwerking stop te zetten is niet evident", zegt Patrick Decuyper, de CEO van Zulte Waregem.

VRT

"De voorbije weken hebben we steeds gehoopt dat een kentering nog mogelijk zou zijn, maar met onze huidige plaats in het klassement beseften we dat er iets moest gebeuren."

"De ploeg heeft de voorbije weken ook absoluut geen geluk gehad. Het is zeer jammer dat het zo ver is moeten komen, want ik ben ervan overtuigd dat de trainer en de mens Darije Kalezic heel veel kwaliteiten heeft."
 

"Nieuwe trainer en versterking"

Op 2 januari vertrekt de spelersgroep op stage. Dan wil Zulte Waregem een nieuwe trainer hebben.

We zoeken iemand die de competitie kent en voldoende ervaring heeft
Patrick Decuyper

"We zoeken iemand die de competitie kent en voldoende ervaring heeft. De komende dagen zullen we de verschillende kandidaturen in overweging nemen", zegt Decuyper.

"Onze spelers hebben de voorbije maanden - ondanks de moeilijke omstandigheden - week na week getoond dat de groep voldoende weerbaarheid heeft om tot het einde van de competitie te vechten voor de punten."

"We zullen tijdens de komende transferperiode ook uitkijken naar gerichte versterkingen."