STVV ontslaat Brepoels: "Resultaten vallen tegen"

di 30/08/2011 - 22:11 Het huwelijk tussen STVV en Guido Brepoels is voorbij. STVV, voorlaatste met 1 op 15, heeft als eerste club dit seizoen haar coach ontslagen. "De resultaten vielen tegen en de magie was weg", zegt STVV-voorzitter Benoit Morrenne aan Sporza.

STVV

De 50-jarige Brepoels was sinds 2008 coach van STVV en werd in zijn eerste seizoen bij de club meteen kampioen in de tweede klasse.

Belga

Een seizoen later werd het nog mooier, want STVV haalde in de eerste klasse - tevens Brepoels' eerste seizoen in eerste - meteen Play-off I.

Het voorbije seizoen was het echter heel wat minder en moest de ploeg knokken om in eerste klasse te blijven. Zijn positie stond toen echter nooit ter discussie.

Brepoels was voor STVV coach van onder andere Tongeren, Kermt-Hasselt, OH Leuven en KVSK United. Voorlopig worden de trainingen in Sint-Truiden geleid door assistent Peter Voets.

STVV-preses Morrenne: "Magie was ook uitgewerkt"

STVV heeft sinds deze zomer een nieuwe voorzitter: Benoit Morrenne volgde Roland Duchâtelet op. En die zette Brepoels nu buiten de deur.

Belga

Aan Sporza zegt Morrenne (foto) waarom: "We staan onderaan te bengelen met 1 punt op 15. En eerlijk gezegd: het nieuwe bestuur had hogere ambities dan dat en had ook navenant ingekocht, met een vrij grote inspraak van Guido Brepoels in het transferbeleid."

"En dan zie je het soort voetbal dat in het begin nog bemoedigend was geleidelijk aan afkalven. Ik denk ook dat de magie van Guido een beetje uitgewerkt was, vooral in de laatste matchen." De 4-0-nederlaag van zaterdag in Kortrijk deed Brepoels de das om.

Had STVV niet beter nog wat geduld getoond? "Met 1 op 15 ben je bijna zeker degradatiekandidaat tot het einde van het seizoen. Dat is nu net wat we niet wilden."

"We wilden vrij snel een plaats in de middenmoot innemen, maar dat is niet gelukt. Dan moet je harde conclusies trekken. En we kunnen toch moeilijk 30 spelers ontslaan en de trainer houden?"

"Maar ik wil niet zeggen dat Brepoels, een man van hier die zoveel betekend heeft voor de club, gefaald heeft. We wilden hem, en de club, vrijwaren voor de afgang die eraan zat te komen."